De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

De 4 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2018

Thomas Haenen
15 juli 2018, 15:45
3 min leestijd
De 4 beste Android-apps in Google Play van week 28 – 2018

Android Planet selecteert elke zondag de nieuwste, meest interessante en beste Android-apps en -games en zet ze in een handige lijst. Deze week hebben we weer vier goede Android-apps, inclusief Mimo en Peerby.

Lees verder na de advertentie.

De beste Android-apps van week 28

Het is weer tijd om de beste Android-apps van de week op een rijtje te zetten. Deze week hebben we een aantal toffe apps waarmee je kan leren programmeren, bingen en ruilen.

1. Mimo

Programmeren lijkt heel moeilijk, maar met Mimo heb je het zo onder de knie. Met deze app kun je HTML, Javascript, Python, Swift en tal van andere programmeertalen leren. Dat wordt niet gedaan met allerlei droge materie, maar met duidelijke teksten verpakt in een mooie, gebruiksvriendelijke interface.

Mimo kan je het beste vergelijken met bijvoorbeeld Duolingo. Net als in die taal-app krijg je allerlei quizjes die steeds iets moeilijk worden. Eerst krijg je simpelweg wat code te zien en is het aan jou om verschillende elementen te herkennen en beschrijven met multiple choice-vragen. Vervolgens moet je die code zelf deels invullen, of zelfs een hele functie uitschrijven. Een goed startpunt als je deze zomer bij wil leren.

Download Mimo in Google Play (gratis)

2. Netflix

Sinds Netflix zijn we bekend met het fenomeen van bingewatchen: meerdere aflevering of zelfs hele seizoenen van een serie in één zit bekijken. Dit ‘doorhalen’ is sinds deze week makkelijker geworden met automatische downloads.

De ‘Smart Downloads’-functie is vooral bedoeld voor gebruikers van het openbaar vervoer, zegt het bedrijf. Zo werkt het: stel, je hebt de eerste drie afleveringen van een serie gedownload en hebt zojuist de eerste episode in de trein gezien. Zodra je op kantoor aankomt en met het wifi-netwerk verbindt. wordt deze video van je telefoon (of tablet) gewist, en aflevering 4 automatisch gedownload.

→ Download Netflix in Google Play (gratis)

3. Peerby

Peerby is de bekendste buurt-app, en draait vooral om het (uit)lenen van spullen. Zodra je je hebt geregistreerd, krijg je een kaart van jouw buurt te zien met daarop groene stippen. Dit zijn mensen die op zoek zijn naar een voorwerp. Je kunt positief en negatief reageren, of aangeven dat het momenteel niet zo goed uitkomt.

Het grote voordeel van Peerby is dat de app veel gebruikers heeft. Een oproep plaatsen gaat gemakkelijk door middel van het selecteren van een categorie en vervolgens het voorwerp. Je kunt de tekst zelf naar wens aanpassen.

Download Peerby in Google Play (gratis)

4. SmartSpotter

geld verdienen

Met SmartSpotter moet je aan het werk om geld te verdienen. Installeer je de app, dan kun je op een kaart opdrachtjes vinden. Bijvoorbeeld de opdracht om een specifiek product in een winkel op de foto te zetten. De fabrikant wil namelijk weten hoe zijn producten worden getoond in de winkel. Je weet van te voren precies hoeveel geld je per opdracht verdient en wat je moet doen. De hoeveelheid euro die je verdient is vergeleken met het werk niet veel, maar de app kan toch een leuk zakcentje opleveren.

→ Download SmartSpotter in Google Play (gratis)

Heb jij nog leuke apps of games die we echt eens moeten proberen? Laat van je horen in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's