De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 6 beste Android-podcasts om te luisteren

Erwin Vogelaar
6 juni 2016, 21:50
3 min leestijd
Dit zijn de 6 beste Android-podcasts om te luisteren

Wij zetten de beste Android-podcasts op een rijtje, zodat je ook daadwerkelijk wat te luisteren hebt in één van de vele fijne podcast-apps op Android.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-podcasts

We schrijven regelmatig over podcast-apps, maar wat zijn nou de podcasts die je echt moet luisteren? Naast algemene tips zoals Reply All, This American Life en 99% Invisible, of Nederlandstalige tips zoals Man Met de Microfoon, Echt Gebeurd en en Ondercast, zijn er voor de Android-liefhebber natuurlijk ook Android-podcasts te luisteren. We zetten onze favoriete Android-podcasts op een rij, zodat je op vakantie of gewoon thuis wat te luisteren hebt. Je kunt de podcasts vinden in je favoriete podcast-app.

1. Material

beste android-podcasts

Material heeft van deze podcasts de slimste naam, mooiste artwork en de beste gesprekken. De hosts bespreken het laatste Android- en Google-nieuws in wekelijkse afleveringen die ongeveer een uur duren. De hosts weten waar ze het over hebben. Een van die hosts is Russell Ivanovic, van onze favoriete podcast-app Pocket Casts. De afleveringen luisteren kan ook via de Material-website.

2. Android Intelligence

beste android-podcasts

Android Intelligence is met twee afleveringen nog maar net bezig. Toch staat de podcast nu al zo hoog op deze  lijst, omdat het uniek en bijzonder interessant is. De focus ligt op diepte-interviews met mensen uit de industrie. De nieuwste aflevering is bijvoorbeeld een gesprek met Rich Miner, die aan de wieg van Android stond. De eerste aflevering is met niemand minder dan Hiroshi Lockheimer, die bij Google verantwoordelijk is voor Android, Chrome OS en Chromecast. Hopelijk volgen er nog veel meer van deze gesprekken. De afleveringen zijn ook te vinden op de Android Intelligence-website.

3. This Week in Google

beste android-podcasts

This Week in Google (of TWiG) gaat wat breder dan enkel Android, maar de meeste Android-liefhebbers zullen waarschijnlijk ook interesse hebben in wat Google in het algemeen doet. De podcast wordt gehost door podcastlegende Leo Laporte en daarnaast Jeff Jarvis. Het duo ontvangt gasten om wekelijks bijna twee uur vol te praten. De podcast zit inmiddels boven de 350 afleveringen, dus gaat al een tijdje mee. De afleveringen zijn ook te vinden op de website van This Week in Google.

4. All About Android

beste android-podcasts

All About Android zit op hetzelfde netwerk als This Week in Google, maar is logischerwijs meer gefocust op Android. De drie hosts praten over alles wat ook maar met Android te maken heeft in wekelijkse afleveringen van ongeveer anderhalf uur. De hosts werken al een tijdje samen, dus ze zijn fijn op elkaar afgesteld en hebben daardoor leuke gesprekken. Je vindt de afleveringen ook op de All About Android-website.

5. Android Developers Backstage

beste android-podcasts

De invalshoek van deze podcast is leuk, maar niet voor iedereen. De show wordt namelijk gemaakt door Android-ontwikkelaars en is ook bedoeld voor Android-ontwikkelaars. Heb je totaal geen interesse in het maken van apps voor Android, dan kun je deze dus beter overslaan. Ligt daar echter wel je interesse, dan heb je hier een leuke en vooral leerzame podcast. Uiteraard zijn de afleveringen ook via de Android Developers Backstage-website te beluisteren.

6. Android App Addicts

beste android-podcasts

De laatste aanrader is Android App Addicts. Zoals de naam al verklapt gaat deze podcast volledig over Android-apps. Het is een leuke manier om nog meer apps te ontdekken. Als de hosts echter over apps praten waar je niets mee hebt, is het niet de meest boeiende show om naar te luisteren. Uiteraard kun je de saaie apps overslaan door even vooruit te spoelen. Je kunt deze podcast ook op de Android App Addicts-website beluisteren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu