De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

De 7 beste CES 2017 gadgets: van stemgestuurde afvalbak tot slimme fiets

Thomas Haenen
6 januari 2017, 20:33
5 min leestijd
De 7 beste CES 2017 gadgets: van stemgestuurde afvalbak tot slimme fiets

Deze week vindt weer de jaarlijkse Consumer Electronics Show plaats in Las Vegas. Naast smartphones, tablets en wearables zijn er op de beurs ook weer tal van interessante, geinige en opvallende gadgets te zien. Android Planet heeft de leukste CES 2017 gadgets voor je verzameld.

Lees verder na de advertentie.

CES 2017 gadgets

De Consumer Electronics Show is nog altijd de grootste beurs op aarde als het om consumenelektronica gaat. Tal van grote fabrikanten zoals Samsung, LG, Sony en anderen grijpen de beurs aan om hun producten voor het nieuwe jaar te tonen.

Smartphones worden er nog maar zelden getoond. Bedrijven hebben tegenwoordig het Mobile World Congress in Barcelona om nieuwe vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S8 en LG G6 te presenteren. Tussen alle televisies, wasmachines en wearables worden er echter ook genoeg opvallende apparaten getoond op de beurs in Las Vegas. Hieronder vind je een kleine selectie van de meest opmerkelijke CES 2017 gadgets – de één wat nuttiger dan de ander. Op zoek naar meer slimme apparaten? Bekijk ook ons overzicht van de beste gadgets voor 2017.

1. LeEco Smart Road Bike en Smart Mountain Bike

Android is tegenwoordig niet alleen te vinden op smartphones en tablets, maar ook op wearables, televisies en tal van andere slimme apparaten. Android op een fiets, dat hadden we echter nog niet eerder gezien. Het Chinese LeEco introduceerde op de CES de Smart Road Bike en Smart Mountain Bike, vanaf dit voorjaar verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

CES 2017 gadgets

Beide zijn ogenschijnlijk gewone fietsen, maar zijn voorzien van een 4 inch-touchscreen met Android. Via dat scherm kun je muziek afspelen, navigatie opzoeken en gezonheidsinformatie bijhouden. Er is zelfs een walkie-talkie-functie, mocht je andere gebruikers van een LeEco-fiets tegenkomen.

2. Withings Smart Hairbrush: haarborstel met microfoon

De volledige naam van deze slimme haarborstel luidt de ‘Kérastase Hair Coach Powered By Withings’, al is het apparaat mede door L’Oreal ontwikkeld. De borstel geeft je een haarscore en vertelt je niet alleen of je goed borstelt, maar ook wat voor zorg jouw type haar precies nodig heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=ksIZiJCOeTA

Die informatie verzamelt de haarborstel met een veelvoud aan sensoren. Zo wordt gemeten of je haar nat of droog is, hoeveel druk je uitoefent en een gyroscoop en accelerometer zijn aanwezig. Er zit zelfs een microfoon ingebouwd, die luistert naar hoe je je haar borstelt om patronen te ontdekken. Je leest het goed: een microfoon die naar je haar luistert.

3. Flir One: warmtebeeldcamera voor je smartphone

Sommige gadgets klinken raar, maar zijn eigenlijk verrassend nuttig. Zoals de Flir One, een warmtebeeldcamera voor je smartphone. Je sluit hem aan op je toestel en krijgt vervolgens een hittebeeld van je omgeving te zien. Zo kun je bijvoorbeeld in het donker kijken, of lekken in het huis ontdekken.

4. Catspad: automatische kattenvoerbak

Wie zegt er dat gadgets altijd voor mensen moeten zijn? De Catspad is een gadget van Franse makelij die het leven van je kat makkelijker moet maken. Het is een slimme kattenvoerbak die automatisch eten en drinken geeft aan je poes. Vooral handig voor katteneigenaren die soms een dagje weg zijn.

Via een app vult de eigenaar de gegevens van de kat in, zodat de Catspad weet hoeveel je beest mag eten en drinken. Komt de kat gedurende de dag in de buurt van het apparaat, dan wordt het eten en drinken automatisch aangevuld tot die hoeveelheid. De app laat je ook controleren hoeveel je kat die dag al gegeten heeft. Het apparaat is vanaf deze maand beschikbaar op Kickstarter voor 199 dollar.

5. Simplehuman Sensor Can: stemgestuurde afvalbak

De nieuwe vuilnisbakken van Simplehuman zijn verkrijgbaar vanaf 180 dollar. Dat klinkt aardig prijzig, maar het is dan ook de slimste afvalbak die je ooit zult zien. Het apparaat is voorzien van een microfoon met stemherkenning. Roep je ‘open can’ of zelfs ‘open sesame’ dan gaat het deksel direct omhoog.

Dat is vooral een gimmick natuurlijk, maar handiger is de meegeleverde app. Die houdt automatisch bij hoeveel vuilniszakken je nog hebt. De app stuurt je niet alleen een reminder als de zakken bijna op zijn, maar kan ook automatisch nieuwe bestellen bij Amazon. Dat is pas een slimme functie waar we wat aan hebben.

6. Kolibree Ara: zelflerende tandenborstel

Slimme tandenborstels kennen we al. Onlangs besproken we op Android Planet nog de Oral B Genius 9000, een tandenborstel met app die je leert hoe je beter moet poetsen. De Kolibree Ara draait het echter om: het is een zelflerende tandenborstel met ingebouwde kunstmatige intelligentie.

Sensoren in de tandenborstel zelf houden in de gaten hoeveel druk je uitoefent en welke tanden je het meeste en minste poetst. Informatie over je poetsgedrag wordt vervolgens automatisch naar je smartphone gestuurd. Waar de Oral B de camera van je smartphone gebruikte, gebeurt het intelligente werk op de Ara in de borstel zelf. Scheelt weer een stap en maakt het apparaatje nóg wat slimmer.

7. Graalphone: 4-in-1 combinatie van Android en Windows

Zogenaamde 2-in-1 apparaten zien we tegenwoordig regelmatig. Veel fabrikanten produceren inmiddels laptops die je ook als tablet gebruiken kunt, of smartphones met extra accessoires. De Graalphone is echter een 4-in-1, die dienst doet als camera, computer, tablet en smartphone. Klap je alles dicht, dan is het apparaat een camera met twee lenzen zodat je 3D-beelden kunt schieten. Opengeklapt is het een Windows-laptop, die met wat geschuif ook in een 7 inch-tablet óf in een 5 inch-smartphone veranderd kan worden. De Graalphone ligt volgens de fabrikant uiterlijk eind dit jaar in de winkels voor zo’n 800 dollar.

Lees het laatste nieuws over Android

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu