De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste gratis sport apps voor je Android-toestel

Gijs Ettes
14 november 2013, 16:46
4 min leestijd
De 5 beste gratis sport apps voor je Android-toestel
Google Play sport apps

Als sportliefhebber heb je behoorlijk veel keuze in de Play Store. Er zijn talloze apps waarmee je de laatste voetbal-, wieler- en hockeyuitslagen kunt raadplegen. Daarnaast zijn er honderden apps die je helpen je eigen sportprestaties in kaart te brengen.

Uit het gigantische aanbod licht AndroidPlanet de 5 beste sport apps voor je Android-toestel uit. Deze zijn bovendien gratis en werken met vrijwel elke Android-versie. Lees verder en kom erachter welke sport apps niet op jouw toestel mogen ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk ook onze top 100 Android Apps, de beste Nederlandse Android Apps  en het  het archief voor meer  Android apps en games.

1. Voetbal International

Voetbal International sport app

De officiële app van het gelijknamige tijdschrift en televisieprogramma is een van de meest complete voetbal-applicaties in de Play Store. Vanuit Voetbal International kun je het laatste voetbalnieuws checken, berichten delen via sociale media en gepersonaliseerde meldingen ontvangen (als je beschikt over een VI account). Hierbij kun je onder andere kiezen uit nieuwtjes en (live) wedstrijdstatistieken. Ook zijn de laatste transfers te raadplegen en kun je dossiers lezen, bijvoorbeeld met betrekking tot de Champions League en het WK. De app bevat ook fragmenten van het televisieprogramma en audio-analyses van clubwatchers. De fragmenten van internationale voetbalwedstrijden, die VI aanbiedt in samenwerking met Sport1, zijn helaas niet in de app zelf te bekijken.

Download: Voetbal International (gratis)

2. RunKeeper – GPS Track Run Walk

Runkeeper sport app

RunKeeper is al tijden onze favoriete sport app voor het bijhouden van activiteiten als wandelen, hardlopen en fietsen. De app kan zelfs je prestaties op de skipiste en tijdens het roeien bijhouden. Daarbij maakt RunKeeper gebruik van de gps in je Android-toestel om je snelheid, afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën te monitoren. Ook zie je na afloop van je workout op een kaartje welk parkoers je hebt afgelegd. RunKeeper laat je doelen stellen, monitort je progressie en geeft inzichten in jouw sportactiviteiten. Middels meldingen via de app en e-mail word je daarnaast gestimuleerd om van de bank af te komen en op pad te gaan. Al was het maar om in de leaderboards hoger te komen dan je sportmaatjes.

Download: RunKeeper (gratis)

3. Hockey.nl Standenmotor

 hockey.nl Standenmotor sport app

Hockey.nl Standenmotor biedt precies wat de naam doet vermoeden: een overzicht van het meest recente hockeynieuws, livescores en statistieken van je favoriete Nederlandse hockeyclubs. De app bevat nieuws met betrekking tot Oranje, de Rabo Hoofdklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse. Daarnaast kun je in de app video’s van Hockey TV bekijken en is er een zogenoemde Fluit toolkit voor scheidsrechters met een stopwatch en de optie om de score en het aantal kaarten bij te houden. Ook is het mogelijk je eigen team in te stellen, zodat je altijd weet tegen welke tegenstander je het dit weekend moet opnemen. Tot slot bevat de app clubinformatie van alle hockeyteams in Nederland; handig om even snel het adres van je tegenstander op te zoeken.

Download: Hockey.nl Standenmotor (gratis)

4. Wielernieuws

Wielernieuws sport app

Fans van wielrennen kunnen eigenlijk niet zonder een app als Wielernieuws op hun Android-smartphone. Er zijn maar weinig goede wieler-apps in de Play Store, maar Wielernieuws is in ieder geval overzichtelijk. De app biedt een rss-feed met het laatste nieuws en foto’s en video’s die direct in de app zijn te bekijken. Je kunt nieuwsbronnen instellen en bepalen of je al dan niet meldingen wilt ontvangen. Door in de app naar links te vegen, kun je inloggen met Facebook of Twitter om deel te nemen aan de Wielernieuws-community. Dit is echter niet verplicht om volledig gebruik te maken van de app. Wielernieuws is gratis te downloaden, maar wordt ondersteund door advertenties.

Download: Wielernieuws (gratis)

5. Mijn Volleybal (Mijn Nevobo)

Mijn Volleybal (Mijn Nevobo) sport app

Ook voor wie regelmatig volleybalt en de sport volgt, is er een gratis sport app in de Play Store beschikbaar. Mijn Volleybal (Mijn Nevobo) biedt het laatste volleybalnieuws en het wedstrijdprogramma van jouw team en poule. Je kunt de stand raadplegen en alle gespeelde wedstrijden in jouw poule. Net als Hockey.nl Standenmotor heb je de mogelijkheid het adres van je tegenstander op te zoeken, zodat je altijd weet in welke sporthal je moet spelen. Mijn Volleybal kan pushmeldingen verzenden zodat je direct op de hoogte bent van uitslagen en de app wordt regelmatig bijgewerkt om eventuele bugs te verhelpen.

Download: Mijn Volleybal (Mijn Nevobo) (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu