Top 5: de beste Mini-telefoons van dit moment

Gijs Ettes
6 juli 2014, 15:30
4 min leestijd
Top 5: de beste Mini-telefoons van dit moment
beste mini-telefoons 2014

Het lijkt dit jaar wel een trend te zijn dat elke fabrikant een compacte versie van zijn vlaggenschip uitbrengt. We zagen het vorig jaar bijvoorbeeld al met de HTC One Mini en ook dit jaar doet HTC een duit in het zakje met de HTC One Mini 2. Naast HTC hebben echter ook Samsung, Sony, LG en Alcatel de afgelopen tijd Mini-telefoons uitgebracht. Hoog tijd om ze eens naast elkaar te leggen!

De beste Mini-telefoons van 2014

Hieronder hebben we de meest aantrekkelijke Mini-telefoons met Android op een rijtje gezet. Voorwaarde is wel dat de smartphones compacte of mini-versies van een vlaggenschip van de desbetreffende fabrikant moeten zijn (waardoor bijvoorbeeld de uitstekende Motorola Moto G afvalt). Tussen haakjes vind je de prijs waarvoor de toestellen gemiddeld los verkrijgbaar zijn.

Alcatel One Touch Idol Mini (110 euro)

Alcatel One Touch Idol Mini mini-telefoons

De Alcatel One Touch Idol Mini (ook beschikbaar als dualsim-variant met 8GB opslag)  is een interessante mini-telefoon die een compacte behuizing combineert met redelijke specs. Het toestel meet 127,1 bij 62 bij 7,9 millimeter en voel je dankzij het lage gewicht van 96 gram nauwelijks in je broek zitten. De Idol Mini heeft een 4,3 inch-scherm (854 bij 480 pixels) en een 1,3GHz-dualcore-processor, maar de 512MB aan werkgeheugen vinden we wat aan de krappe kant. Ook beschikt de singlesim-versie over slechts 4GB opslag, wat overigens wel is uit te breiden met een  geheugenkaartje. Standaard draait hij op Android 4.2 (Jelly Bean) en de 5-megapixel-camera met autofocus presteert redelijk.

Beste features:

 • Klein en licht
 • Goedkoop
 • Ook als dualsim-versie beschikbaar

Alcatel One Touch Idol Mini kopen

Los heb je de One Touch Idol Mini voor circa 110 euro. In combinatie met een abonnement krijg je de smartphone gratis.

Alcatel One Touch Idol Mini

Alcatel One Touch Idol Mini prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Alcatel One Touch Idol Mini prijzen. Bekijk alle Alcatel smartphones.

Alle Alcatel smartphones met prijzen

LG G2 Mini (220 euro)

LG G2 Mini

De LG G2 Mini is niet bijzonder veel kleiner dan het reguliere model en doet het met een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Aan boord is een 1,2GHz-quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbare opslagruimte te vinden. Verder zijn er twee camera`s aan boord met 8 en 1,3 megapixels. In vergelijking met de LG G2 is deze mini-telefoon een stuk minder krachtig, maar natuurlijk ook aanzienlijk goedkoper. Ook  is de G2 Mini wel klaar voor de toekomst, met 4G-ondersteuning, bluetooth 4.0 en waarschijnlijk een update naar de volgende Android-versie. De accuduur is redelijk en de camera’s presteren behoorlijk.

Beste features:

 • Groot scherm
 • Stevig, maar licht
 • Handige softwaretoevoegingen

LG G2 Mini kopen

Los heb je de LG G2 Mini voor circa 220 euro. In combinatie met een abonnement krijg je de smartphone gratis.

LG G2 Mini

LG G2 Mini prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen LG G2 Mini prijzen. Bekijk alle LG smartphones.

Alle LG smartphones met prijzen

Samsung Galaxy S4 Mini (265 euro)

Galaxy S4 Mini Android 4G

De Samsung Galaxy S4 Mini is iets duurder dan de telefoons die we hierboven uitlichten, maar biedt dan ook iets betere specificaties in een compacte en lichte behuizing. De smartphone weegt slects 107 gram, waardoor je ‘m nauwelijks in een broekzak voelt zitten. De 1,7GHz-dualcore-processor in combinatie met 1,5GB aan werkgeheugen zorgt ervoor dat Android soepel draait en het 4,3 inch-scherm (super amoled) oogt helder en scherp. Verder heeft het compacte toestel ondersteuning voor 4G aan boord en twee camera’s (8 en 1,9 megapixels) die hun werk prima doen. De accuduur is gemiddeld.

Beste features:

 • Klein en licht
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Uitstekend scherm

Samsung Galaxy S4 Mini kopen

Los heb je de Samsung Galaxy S4 Mini voor circa 265 euro. In combinatie met een abonnement krijg je de smartphone gratis.

Samsung Galaxy S4 Mini

Samsung Galaxy S4 Mini prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy S4 Mini prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

HTC One Mini 2 (385 euro)

HTC One Mini 2 kopen

De HTC One Mini 2 heeft een premium look en daar is de prijs dan ook naar. Dankzij de aluminium behuizing voelt de mini-telefoon wat zwaarder aan, maar ook een stuk steviger.  Hij lijkt op zijn  grotere broer, maar heeft over de gehele linie mindere specs. Zo heeft het scherm een lagere resolutie, is er minder werkgeheugen aan boord en een inferieure processor. Toch voelt de telefoon vlot aan in alledaags gebruik en beschikt het over prima camera`s en een goede accuduur. Wel is de HTC One Mini 2 relatief dik (10,6 millimeter) en zwaar (137 gram) in vergelijking met andere 4,5 inch-smartphones.

Beste features:

 • Fraai ontwerp
 • Prima specificaties
 • Goede camera en scherp display

HTC One Mini 2 kopen

Los heb je de HTC One Mini 2 voor circa 385 euro. In combinatie met een abonnement krijg je de smartphone gratis.

HTC One Mini 2

HTC One Mini 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC One Mini 2 prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Sony Xperia Z1 Compact (399 euro)

Sony Xperia Z1 Compact

Wat betreft  Mini-telefoons doet de Xperia Z1 Compact de minste concessies. Het scherm is weliswaar kleiner  (4,3 inch)  en heeft een mindere resolutie (720p) dan dat van de Z1 Compact, maar voor de rest zijn de specs identiek. Dankzij de  2,2GHz-quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen is de smartphone vliegensvlug en de  20,7-megapixel-camera is écht indrukwekkend. Daarnaast is het een van de weinige compacte smartphones die stof- en waterbestendig is en over 4G beschikt. De accuduur is met zo’n anderhalf tot twee dagen bovengemiddeld en er is een spaarstand die je kunt inschakelen om de telefoon langer te gebruiken. Aanrader!

Beste features:

 • Stof- en waterbestendig
 • Uitstekende hardware
 • Puike camera

Sony Xperia Z1 Compact kopen

Los heb je de Sony Xperia Z1 Compact voor circa 399 euro. In combinatie met een abonnement krijg je de smartphone gratis.

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z1 Compact prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Check ook ons overzicht met de 5 beste goedkope Android-telefoons van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Alcatel One Touch Idol Mini
Alcatel One Touch Idol Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu