Dit zijn de beste muziekstreamingdiensten met familieabonnementen

Rens Blom
23 mei 2019, 13:36
3 min leestijd
Dit zijn de beste muziekstreamingdiensten met familieabonnementen

Als je een muziekstreamingdienst gebruikt en met meerdere mensen in een huis woont, kan het aantrekkelijk zijn om een familieabonnement te kiezen. Iedereen luistert met zijn eigen account naar zijn favoriete muziek en de maandelijkse kosten zijn naar verhouding laag. Android Planet noemt zijn favoriete muziekstreamingdiensten met familieabonnementen.

Lees verder na de advertentie.

1. Spotify

Grote kans dat je een Spotify-abonnement hebt of had, want Spotify is veruit de populairste muziekstreamingdienst in Nederland. De dienst heeft een uitgebreide muziekcollectie, uitstekende persoonlijke muziekaanbevelingen en fijne apps voor Android en iOS. De dienst werkt ook goed op de computer en kan gebruikt worden op allerlei slimme apparatuur, van de Chromecast en Android TV tot speakers als de Google Home.

Je kunt Spotify gratis met reclame gebruiken of 9,99 euro betalen voor de reclamevrije versie met meer mogelijkheden. Die laat je onder andere muziek downloaden voor offline luistersessies. Een familieabonnement kost 14,99 euro per maand en geeft maximaal zes gebruikers toegang tot alle premium-features, allemaal met een eigen account.

Download Spotify in de Play Store (gratis)

2. YouTube Premium (17,99 euro per maand)

Met Play Muziek heeft Google al jaren zijn eigen muziekstreamingdienst, maar de internetgigant heeft ook YouTube Premium in Nederland en België. Voor 17,99 euro per maand krijgen jij en maximaal vijf anderen onbeperkt toegang tot YouTube Music, dat advertentie vrij is en je muziek laat downloaden. Ook kun je nummers op de achtergrond afspelen en kijken naar videoclips en concertregistraties.

Advertentievrij, net als alle andere miljoenen video’s die op YouTube staan. Alle gebruikers hebben een eigen Google-account nodig om YouTube Premium te kunnen gebruiken. Wil je YouTube Premium alleen gebruiken, dan kun je voor 11,99 euro per maand een abonnement afsluiten.

YouTube Music is er ook als gratis variant met beperkingen. Je kan er geen muziek mee downloaden of op de achtergrond laten afspelen. Bovendien bevat de gratis versie advertenties.

Download YouTube Premium in de Play Store (gratis)

3. Apple Music (14,99 euro per maand)

De meeste producten en diensten van Apple werken niet (goed) samen met Android, maar Apples muziekstreamingdienst gelukkig wel. De Apple Music-app staat gewoon in de Play Store en heeft fijne features zoals het opslaan van nummers op een sd-kaart om offline te luisteren. Je kan Apple Music drie maanden kosteloos uitproberen. Daarna betaal je 9,99 euro per maand of 14,99 euro per maand voor een familieabonnement. Die laat zes personen onbeperkt en met een eigen account luisteren naar de miljoenen nummers van Apple Music.

Apple Music heeft ook een grote database van videoclips, concertregistraties en (exclusieve) muziekdocumentaires. Net als Spotify en andere diensten biedt Apple Music gepersonaliseerde afspeellijsten en werkt de streamingdienst op alle bekende platformen.

Download Apple Music in de Play Store  (gratis)

Andere muziekstreamingdiensten met familieabonnementen

Natuurlijk zijn er nog veel meer muziekstreamingdiensten die een familieabonnement aanbieden. Je hebt onder andere Deezer, Tidal, Amazon Music en Google Play Music – diensten die allemaal 14,99 euro per maand kosten voor maximaal zes gebruikers. Overigens bestaat Google Play Muziek al een tijd en toont de dienst veel overeenkomsten met het nieuwe YouTube Music, dat onze voorkeur heeft.

Welke muziekstreamingdienst gebruik jij, alleen of met je gezin? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel! 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu