De 6 beste selfie smartphones van 2014

Wouter Nijsen
8 december 2014, 19:23
4 min leestijd
De 6 beste selfie smartphones van 2014

Een goede smartphone moet anno 2014 ook geschikt zijn voor het maken van selfies. Maar met welke toestellen kun je de beste zelfportretten schieten? We zetten de 6 toppers van 2014 op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Selfies, hype in 2014

De mogelijkheid om met je smartphone een kiekje van jezelf te maken is natuurlijk niet nieuw, maar wel een functie die dit jaar een stuk populairder is geworden. Veel fabrikanten springen hier op in door hun smartphones te voorzien van een betere frontcamera. Waar we het voorheen moesten stellen zonder camera of met een matige vga-camera is het tegenwoordig normaal dat je zelfportretten met meerdere megapixels kunt schieten. Meer pixels betekent niet altijd betere foto’s, maar dat frontcamera’s sterk zijn verbeterd het afgelopen jaar, is duidelijk.

beste selfie smartphones

De beste selfie smartphones van dit moment

Hieronder hebben we de selfie smartphones op een rijtje gezet die volgens ons boven het maaiveld uitsteken. Wil je meer over een specifiek  toestel weten, klik dan op de desbetreffende naam ervan.

6. LG G3 (review 8,5)

lg g3 selfie smartphones

LG voorziet haar veel van haar toestellen handige camera-functies en de G3 is wat dat betreft geen uitzondering. De 2,1-megapixel-camera van de LG G3 is an sich  niet eens zo bijzonder, maar deze wordt bijgestaan door handige functies die selfies schieten makkelijker én leuker maakt. Zo hoef je geen knop in te drukken om een selfie te maken. Maak een vuist en de camera begint gelijk met aftellen. Dit is een meerwaarde wanneer je vaak met meerdere mensen selfies schiet. Ook is het mogelijk om met stemcommando’s de camera te bedienen, zodat je je handen helemaal niet hoeft te gebruiken. Voor selfie-liefhebbers is er genoeg te vinden in de LG G3 en daarmee is het toestel een waardige toevoeging aan  dit lijstje.

LG G3

LG G3 prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 628,72

Bekijken

5. Oppo N1 (review 7,5)

Oppo N1

De Oppo N1 is een opvallende verschijning, wat vooral komt door de draaibare camera. Je kunt deze naar voren of achteren roteren, zodat je in alle gevallen foto’s met 13 megapixels kunt schieten. Selfies  ogen dan ook  scherp en detailvol, maar wel wat  aan de fletse kant. In het donker wordt de camera nog geholpen door een LED-flitser, maar in het daglicht schiet de kwaliteit van  selfies iets te kort. Ook de camera-app van de N1 is wat ons betreft te basic  en handige instellingen zijn ietwat verstopt. Je kunt met de N1 best aardige foto’s schieten en wat selfies betreft steekt hij boven de middenmoot uit, maar er zijn betere selfies smartphones verkrijgbaar.

4. Samsung Galaxy Note 4 (review 9)

Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 weet zich wat selfies betreft niet zo te onderscheiden als de andere toestellen in  dit lijstje, maar  is voorzien van een prima frontcamera. De 3,7-megapixel-camera aan de voorkant heeft een diafragma van f/1.9 en is te bedienen met een veelzijdige app. Zo kun je kiezen  tussen een normale en wijde selfiemodus, zodat er meerdere mensen op de foto passen. Daarnaast is de Galaxy Note 4 voorzien van een schoonheidsmodus, die je in een schaal van 0 tot 8 kunt toepassen. Gezichten ogen  hierdoor wat mooier, maar het trucje werkt niet altijd even goed. Toch is het vlaggenschip van Samsung een van de betere  selfie smartphones van 2014.

Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Samsung Galaxy Note 4 prijzen. Bekijk alle Samsung smartphones.

Alle Samsung smartphones met prijzen

3. Honor 6 (review 8)

Honor 6

De selfiecamera van de Honor 6 kenmerkt zich met name door de hoeveelheid opties. Je hebt veel mogelijkheden voor het schieten van scherpe selfies en dit kan met een maximale resolutie van 5 megapixels. Handig is bijvoorbeeld de schoonheidsmodus, waarmee je selfies oppoetst, zodat ze er strakker  uitzien. Met de Stel alles scherp-functie leg je zowel de voor- als achtergrond scherp vast, waarna je zelf kan kiezen waar de focus moet liggen. De Honor 6 is een aanrader voor het maken van selfies, zeker wanneer je bedenkt dat hij verreweg het goedkoopste toestel in  dit lijstje is.

De Honor 6 is via Bol.com verkrijgbaar voor 299 euro, in zowel een witte variant als een zwarte versie.

2. Huawei Ascend P7 (review 8,5)

Huawei Ascend P7

De Huawei Ascend P6 had al een prima 5-megapixel-frontcamera voor selfies, maar de Ascend P7 doet er nog een schepje bovenop. De selfiecamera schiet ditmaal foto’s met maximaal 8 megapixels die scherp ogen en veel detail weergeven. Daarnaast zijn er diverse functies aanwezig om  selfies beter tot hun recht te laten komen. Denk hierbij aan de mogelijk om de helderheid aan te passen, zodat donkere selfies er duidelijker en gedetailleerder  uitzien. Tot slot is er een panoramamodus aanwezig, waarmee je gemakkelijk ‘groupselfies’ maakt, en een Mooi Maken-functie om eventuele  oneffenheden weg  te poetsen.

Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Huawei Ascend P7 prijzen. Bekijk alle Huawei smartphones.

Alle Huawei smartphones met prijzen

1. HTC Desire Eye (review 7,5)

HTC Desire Eye

Wat selfies betreft kun je dit jaar echter niet om de HTC Desire Eye heen. Hoewel we in onze review ondervonden dat de resultaten soms wat wisselvallig zijn, maakt het toestel wel verreweg de mooiste selfies. De Desire Eye twee 13 megapixel-camera’s die bovendien allebei voorzien zijn van een flitser. HTC heeft het toestel verder voorzien van veel selfie-functionaliteiten. Zo hoef je in de camera-app niet eens op een knop te drukken om een selfie te maken. Je hoeft alleen maar te glimlachen naar de camera en de Eye schiet direct een kiekje. Met Spraak Selfie maak je selfies door middel van een aantal simpele spraakcommando’s. Ook zijn er veel opties om foto’s te voorzien van filters en een oppoetsbeurt.

HTC Desire Eye

HTC Desire Eye prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen HTC Desire Eye prijzen. Bekijk alle HTC smartphones.

Alle HTC smartphones met prijzen

Welke smartphone schiet volgens jou de beste selfies? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu