Koopgids: dit zijn de beste smartphones van december 2017

In het oerwoud van honderden Android-smartphones is het moeilijk om het ideale toestel te vinden. Android Planet helpt je met het vinden van de beste goede smartphone, ook als je een budgettoestel zoekt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beste smartphone november 2017: OnePlus 5T

De OnePlus 5T prolongeert zijn toppositie deze maand, en staat wederom op nummer één. Dat terwijl er toch echt flinke concurrenten verschenen deze maand, onder andere in de vorm van de HTC U11 Plus en de LG V30. Hoewel dat beide uitstekende smartphones zijn, heeft de 5T toch een aantal streepjes voor op de concurrentie. Uiteindelijk is echter vooral de prijs doorslaggevend: waar je voor de concurrenten zo’n 800 euro of meer betaalt, kost de 5T minder dan 500 euro.

Het is misschien wat jammer dat het toestel slechts een paar maanden na de OnePlus 5 volgt, maar er zijn genoeg verbeteringen gemaakt om het een waardige upgrade te noemen. Zo is het toestel voorzien van een groter en voorkantvullend 6 inch-scherm. De vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst, onder de dubbele camera van 16 en 20 megapixel. Aan de binnenkant zit nog altijd dezelfde Snapdragon 835-chip, de krachtigste processor van het moment. Zo heb je zowat de beste hardware van nu voor een lekker lage prijs.

Beste smartphone december 2017

Bovendien is de 5T inmiddels ook al verkrijgbaar bij enkele Nederlandse webwinkels. Daardoor kun je een OnePlus 5T met abonnement kopen voor zowat alle grote providers. Een losse OnePlus 5T is nog wel iets goedkoper. Die wordt via de webwinkel van de fabrikant verkocht tegen de adviesprijs van 499 euro. De levertijd ligt op moment van schrijven wel iets hoger, door de grote populariteit van het toestel.

OnePlus 5T
8,5
Welke OnePlus 5T wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 5T aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Beste alternatief: Sony Xperia XZ1 Compact

Hoewel het lijkt alsof smartphones alleen maar groter worden, zijn er wel degelijk opties voor fans van kleinere toestellen. Zoals de Sony Xperia XZ1 Compact. Deze is uitgerust met dezelfde Snapdragon 835 die in de gewone Xperia XZ1 zit. Achterop zit een 19 megapixel-camera. Het is tevens één van de eerste smartphones die op Android 8.0 (Oreo) draait.

Dit alles zit verpakt in slechts een 4,6 inch-scherm, wat het één van de kleinste Android-smartphones van 2017 maakt. Toch doet de XZ1 Compact qua kracht eigenlijk op geen enkele manier onder voor de concurrentie. Een losse XZ1 Compact is voor zo’n 500 euro verkrijgbaar, in combinatie met een abonnement vind je de smartphone bij vrijwel alle webwinkels.

Sony Xperia XZ1 Compact
8,0
Welke Sony Xperia XZ1 Compact wil je?
Wij hebben momenteel geen Sony Xperia XZ1 Compact aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Beste midrange smartphone: Huawei Mate 10 Lite

Voorkantvullende smartphones waren dé trend van 2017. Kleinere schermranden maakten smartphones niet alleen mooier, maar ook handzamer. Tot nu toe waren ze echter vooral voorbehouden aan prijzige toestellen. Huawei maakt ze een stuk betaalbaarder, want een losse Mate 10 Lite vind je al voor zo’n 340 euro.

Deze smartphone doet qua design niets onder voor de Huawei Mate 10 Pro, een toestel dat haast twee keer zo duur is. De Mate 10 Lite heeft echter ook gewoon een 5,9 inch-scherm dat bijna de hele voorkant inneemt, met slechts minimale randen. Bovendien zit zowel aan de voorkant als achterkant een dubbele camera. Daarmee voeg je een stijlvol scherptediepte-effect toe aan je foto’s.

Beste smartphone december 2017

Op elk gebied is de Mate 10 Lite ruim bemeten. Zo zit er 64GB opslagruimte ingebouwd, heeft het scherm een full hd-resolutie, en zit achterop een vingerafdrukscanner. De Kirin 659-chip met acht cores wordt aangevuld met 4GB werkgeheugen, genoeg om alles soepel te lopen. Kies je voor een Mate 10 Lite met abonnement, dan kun je terecht bij alle grote providers.

Beste goedkope smartphone: Motorola Moto G5S

De Motorola Moto G5 die eerder dit jaar verscheen was al een aardig compleet toestel, maar met de G5S doet het bedrijf er een schepje bovenop. Met een groot 5,2 inch-scherm, een 16 megapixel-camera en een geplande update naar Android 8.0 (Oreo) ben je van alle gemakken voorzien. Er is zelfs nog wat ruimte voor fijne fratsen, want het toestel ondersteunt TurboCharge. Dat betekent dat je met een kwartier opladen genoeg accu hebt om vijf uur door te kunnen.

Beste smartphone december 2017

De afgelopen maanden prijkte de Nokia 5 bovenaan deze lijst. Deze onttroning betekent niet dat Nokia niet meer voldoet, want het is nog altijd een uitstekende keuze. Motorola’s toestel heeft echter een hogere resolutie, iets krachtigere hardware en een betere camera. Nokia is dan weer sneller met nieuwe software. Wil je als eerste verzekerd zijn van de laatste beveiligingsupdates, dan kun je beter voor de Finse fabrikant kiezen.

De losse Moto G5S heeft een adviesprijs van 229 euro, al is het toestel bij sommige winkels inmiddels al voor iets minder te vinden. Kies je voor een Moto G5S met abonnement, dan kun je terecht bij alle grote providers.

Lees het laatste nieuws over Android

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.