Koopgids: dit zijn de beste Android-smartphones van maart 2018

Thomas Haenen
23 maart 2018, 19:12
4 min leestijd
Koopgids: dit zijn de beste Android-smartphones van maart 2018

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Met meer dan tweehonderd Android-toestellen om uit te kiezen is dat al gauw een flinke klus. Om je een handje te helpen, hebben wij de beste Android-smartphones van dit moment voor je verzameld.

Beste smartphone maart 2018: Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 Plus

Deze maand verscheen eindelijk de Samsung Galaxy S9, de opvolger van één van onze favoriete smartphones van vorig jaar. De verwachtingen waren daardoor hooggespannen, maar Samsung wist het overgrote deel van die verwachtingen in te lossen. De Galaxy S9 biedt een betere camera, krachtigere hardware en nieuwere software dan zijn voorganger, genoeg om het de beste smartphone van het moment te maken.

Samsung heeft de Galaxy S9-camera uitgerust met een variabel diafragma van f/1.5 en f/2.4. Afhankelijk van hoeveel licht de camera opvangt, wordt het diafragma automatisch aangepast. Zo schiet je onder alle omstandigheden scherpe foto’s. Het klinkt ingewikkeld, maar het werkt: zoals Wouter in zijn Galaxy S9 review opmerkt zijn zelfs foto’s in het holst van de nacht nog haarscherp en detailrijk. Op de Galaxy S9 Plus zit zelfs een dubbele camera met bokeh-effect, waardoor je portretfoto’s er extra kek uitzien.

We hebben de overige specificaties nog niet eens genoemd. De Galaxy S9 beschikt over de beste, meest-krachtige hardware die je op dit moment kunt krijgen. De nieuwe Exynos 9810-chip zorgt ervoor dat apps zeer vlot openen en soepel lopen. Met een ruime 64GB opslagruimte heb je bovendien voldoende plek voor veel apps, foto’s en video’s.

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9
8,5
Welke Samsung Galaxy S9 wil je?
Selecteer:
64GB
Samsung Galaxy S9 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 29,00 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 22,00 p/m
Sim only nodig?

Beste alternatieven: Samsung Galaxy S8 en OnePlus 5T

Helaas heeft de Samsung Galaxy S9 wel een vrij stevige adviesprijs van liefst 849 euro. Dat maakt hem gelijk één van de duurste Android-smartphones van het moment. In alle eerlijkheid zijn de verschillen met het vorige model bovendien relatief klein. Qua design zijn de twee smartphones zelfs nagenoeg identiek.

De Samsung Galaxy S8 is een tikkeltje minder krachtig, maar nog altijd meer dan vlot genoeg voor de meeste gebruikers. Bovendien schiet ook deze camera hele mooie foto’s. Misschien wel het allerbeste: hij is ruim 200 euro goedkoper dan zijn opvolger.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8
9,0
Welke Samsung Galaxy S8 wil je?
Selecteer:
64GB
Sim only nodig?

Is prijs voor jou belangrijk, dan kun je ook nog de OnePlus 5T overwegen. Ook die heeft een voorkantvullend, groot scherm van 6 inch. De Snapdragon 835-chip, met 6GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte, is genoeg om dit een van de snelste smartphones van het moment te maken. Achterop zit een dubbele camera die helaas niet zo uitmuntend is als bij andere vlaggenschepen, maar nog altijd goede foto’s schiet. Met een adviesprijs van 499 euro is de OnePlus 5T bovendien de goedkoopste high-end smartphone van het afgelopen jaar.

OnePlus 5T
OnePlus 5T
8,5
Welke OnePlus 5T wil je?
Wij hebben momenteel geen OnePlus 5T aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Beste goedkope smartphone: Huawei P Smart

Bij Huawei timmeren ze hard aan de weg, want de P Smart laat heel goed zien wat je tegenwoordig al voor een lage prijs kunt bereiken. Het toestel heeft een lekker groot 5,7 inch-scherm met slechts minimale randen. De P Smart voelt premium aan, maar door die beperkte randen is hij toch nog aardig handzaam. Ook heeft Huawei er nog een vrij grote accu met een capaciteit van 3000 mAh in weten te proppen.

Achterop vind je een dubbele camera van 13 en 2 megapixel. De tweede lens wordt gebruikt om een bokeh-effect toe te voegen aan je foto’s, waarbij je wat blur aanbrengt op de achtergrond. Zo goed als op een vlaggenschip werkt het misschien niet, maar de P Smart-camera doet zijn werk heel aardig. Bovendien loopt het toestel al direct op Android 8.0 (Oreo). Dat terwijl (veelal duurdere) concurrenten als de Samsung Galaxy A8 en LG Q6 het nog met oudere software moeten doen.

Huawei P Smart
Huawei P Smart
8,0
Welke Huawei P Smart wil je?
Selecteer:
64GB
Huawei P Smart met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 11,50 p/m Abo: € 7,00 p/m Toestel: € 4,50 p/m
Sim only nodig?

Beste alternatief: Nokia 1

Hoewel de Huawei P Smart geen hele prijzige smartphone is, kunnen we ons voorstellen dat er koopjesjagers zijn die naar een nog betere deal zoeken. Voor hen is er de Nokia 1, een toestel dat je al voor minder dan 100 euro in huis haalt. Daarmee is het één van de goedkoopste Android-smartphones die dit voorjaar verschijnt.

nokia 1

De Nokia 1 is één van de eerste smartphones die loopt op Android Go, een speciale versie van het besturingssysteem voor instaptoestellen als deze. Google levert speciale versies van eigen apps mee die zijn geoptimaliseerd voor goedkopere hardware. Zo lopen ze ook soepel op de vrij simpele processor die in de Nokia 1 zit, en nemen ze minder opslagruimte. Ook kun je rekenen op relatief snelle Android-updates.

Eerlijk is eerlijk: je moet van de Nokia 1 geen wonderen verwachten. Het duurt even voordat apps opgestart zijn, en met de camera ga je echt geen kunstwerkjes schieten. Maar zoek je een simpele smartphone waarmee je altijd bereikbaar bent, en wil je wel verzekerd zijn van de nieuwste software, dan is de Nokia 1 de beste keuze die je kunt maken.

Nokia 1 Android
Nokia 1 Android
6,5
Welke Nokia 1 Android wil je?
Wij hebben momenteel geen Nokia 1 Android aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender