De beste tablets van 2013 (nummer 3): Asus Transformer Pad TF701

Gijs Ettes
29 december 2013, 9:58
2 min leestijd
De beste tablets van 2013 (nummer 3): Asus Transformer Pad TF701
Beste tablet 2013 ASUS Transformer Pad TF701

De nummer 3 in onze top 5 van beste Android-tablets van 2013 is de Asus Transformer Pad TF701. Deze high-end tablet van Asus heeft een fraaie aluminium behuizing en een kunststof rand. De hardwareknoppen van het apparaat zijn in een hoek verwerkt, zodat ze makkelijk bereikbaar zijn.

Net als eerdere tablets in de Transformer Pad-reeks is ook de TF701 voorzien van een stevig keyboarddock waarin je de tablet kunt klikken. Dit tovert hem om tot een klein notebook met Android. De toetsen voelen soepel aan en zijn dan ook fijn om langere teksten mee te schrijven. Desondanks is het gewicht van het Android-toestel met 585 gram te overzien.

Lees verder na de advertentie.

De Asus Transformer Pad TF701 nader bekeken

Asus Transformer Pad TF701

Qua specificaties is de Asus Transformer Pad TF701 een van de beste tablets die je momenteel kunt kopen. Zo is het display bijzonder fraai met zijn 10,1 inch en resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dankzij de ips-technologie zijn de kijkhoeken daarnaast uitstekend. Kleuren worden waarheidsgetrouw weergegeven en er treedt geen vertekening op als je de tablet in een hoek houdt.

Verder zijn de prestaties dankzij de 1,9GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen uitstekend. De accuduur van de tablet is an sich al prima en wordt nog een aantal uur langer als je hem in het keyboarddock klikt. Bij gemiddeld gebruik kun je rekenen op zo’n 13 uur, wat langer is dan bij de gemiddelde Android-tablet.

Aanvankelijk werd de Asus Transformer Pad TF701 met Android 4.2 (Jelly Bean) uitgebracht, maar inmiddels draait de tablet op Android 4.3. Asus heeft, net zoals bij eerdere Transformer-tablets, het besturingssysteem redelijk onder handen genomen, wat wel kunnen waarderen. Naast de standaard-apps zijn er een aantal widgets en productiviteits-apps toegevoegd die redelijk handig zijn. Al dat moois komt wel met een prijskaartje: voor de Asus Transformer Pad TF701 betaal je, zeker in combinatie met het keyboarddock, de hoofdprijs.

Wil je een tablet kopen? Check ons overzicht met handige tips!

De beste tablets van 2013

Bekijk hieronder de beste tablets van 2013 op een rijtje:

Asus Transformer Pad TF701 Kopen

De Transformer Pad TF701 is te koop als los toestel. We hebben de prijzen en aanbiedingen hieronder op een rij gezet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu