De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste tablets van 2013 (nummer 5): LG G Pad 8.3

Gijs Ettes
27 december 2013, 10:00
2 min leestijd
De beste tablets van 2013 (nummer 5): LG G Pad 8.3
Beste tablet 2013 LG G Pad 8.3

De komende dagen licht AndroidPlanet de 5 beste Android-tablets en -smartphones uit, te beginnen met nummer 5: de LG G Pad 8.3. Deze compacte 8,3 inch-tablet die in september door LG werd aangekondigd, valt op door zijn chique design en aantrekkelijke prijskaartje. De LG G Pad 8.3 heeft een groter scherm dan zijn voornaamste concurrenten, de Nexus 7 en iPad Mini, maar is desondanks licht (338 gram) en dun (8,3 millimeter).

Er is echter een goede reden dat de tablet van LG in dit toplijstje staat. Want naast goede specificaties heeft de fabrikant ook veel aandacht besteed aan de uitstraling van de LG G Pad 8.3. De randen rondom het scherm zijn dun, de tablet heeft fraaie afgeronde hoeken en een achterkant die voor het grootste gedeelte uit aluminium bestaat. Dat maakt het Android-toestel robuust en mooi om naar te kijken. Daarnaast wekt het 8,3 inch-scherm indruk met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels en uitstekende kijkhoeken.

Lees verder na de advertentie.

De LG G Pad 8.3 nader bekeken

beste tablets van 2013 LG G Pad 8.3

Onderhuids vinden we verder een 1,7GHz-quadcore-processor (Snapdragon 600), 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Daarnaast zijn er twee camera’s aan boord. De 1,3 megapixel-camera aan de voorzijde is geschikt om mee te videobellen en met de 5 megapixel-camera aan de achterkant (helaas zonder flitser) schiet redelijk scherpe foto’s – mits er voldoende licht aanwezig is.

Net als andere LG-toestellen is ook de G Pad 8.3 voorzien van een vrij zware skin die nogal wat verandert aan Android 4.2.2 (Jelly Bean). De skin is bijzonder kleurrijk en hier en daar wat druk en rommelig. Wij geven persoonlijk de voorkeur aan het stock-Android op de Nexus 7, temeer omdat de G Pad 8.3 hier en daar hapert bij het navigeren door de interface en de browser.

Ook heeft de skin een negatief effect op de accu, die bij zwaar gebruik na anderhalve dag weer opgeladen moet worden. Met een nummer 5-positie in onze lijst van beste tablets van 2013 hoeft de LG G Pad 8.3 zich echter niet te schamen.

De beste tablets van 2013

Bekijk hieronder de beste tablets van 2013 op een rijtje:

LG G Pad 8.3 kopen

De LG G Pad 8.3 is te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement. We hebben de prijzen en aanbiedingen hieronder op een rij gezet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu