De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn de 14 beste Netflix-series en -films van 2018

Erwin Vogelaar
25 december 2018, 11:33
6 min leestijd
Dit zijn de 14 beste Netflix-series en -films van 2018

Elke maand geven we je tips over wat je op Netflix kunt kijken. Nu blikken we terug: wat was het beste van Netflix in 2018?

Lees verder na de advertentie.

Android Planet kiest: Het beste van Netflix 2018

Netflix is de grootste dienst voor het kijken van series en films. Wekelijks wordt er zoveel toegevoegd, dat je het overzicht soms kwijtraakt. Daarom geven we op Android Planet elke maand vijf tips met de series en films die je echt niet mag missen. Nu kijken we terug.

In deze lijst leggen we in tegenstelling tot de maandelijkse tips meer de focus op producties van Netflix zelf. Daarvan weten we namelijk zeker dat ze ook in 2019 nog beschikbaar blijven. Zo heb je tijd zat om al deze fantastische series en een paar films te kijken.

Beste nieuwe serie

The Chilling Adventures of Sabrina

Vergeet alles wat je weet over de oude serie Sabrina the Teenage Witch. Deze nieuwe versie is trouw aan het bronmateriaal en daarom een stuk duisterder. De serie gaat over de jonge Sabrina: half heks, half mens. Ze staat met de ene voet in de wereld van de mensen met haar vrienden en vriendje, maar met haar andere voet in de magische wereld van de ‘Dark Lord’. De cast is perfect, het schrijfwerk is goed en de serie binget heel fijn weg.

Vind The Chilling Adventures of Sabrina op Netflix

Runner-up: The Haunting of Hill House

Het is lastig om een goede horrorserie te maken, maar The Haunting of Hill House krijgt het voor elkaar. In een huis vol spoken haalt een gezin herinneringen op vol trauma. De serie heeft onder andere een grote rol voor Michiel Huisman.

Vind The Haunting of Hill House op Netflix

Beste dramaserie

Bodyguard

In Bodyguard (niet te verwarren met de Whitney Houston-film), volg je David Budd die wordt aangewezen als de bodyguard van de minister van Binnenlandse Zaken. Budd is het compleet oneens met waar de minister voor staat, maar moet haar toch beschermen. Het resultaat is een extreem spannende serie die je van begin tot eind op het puntje van de bank laat zitten.

Bodyguard | Officiële trailer  [HD] | Netflix

Vind Bodyguard op Netflix

The Sinner

Het eerste seizoen van The Sinner was een verrassing en zou eigenlijk geen tweede seizoen krijgen. Toch is die er gekomen en gelukkig maar. Weer weten de schrijvers en acteurs je te grijpen met een mysterie dat opgelost moet worden. Deze keer van een jochie dat zijn ouders heeft vergiftigd.

Vind The Sinner op Netflix

Beste komedieserie

One Day at a Time

One Day at a Time gaat over een Cubaans-Amerikaanse familie waarvan elk familielid een eigen reis doormaakt. De serie is in de basis een standaard sitcom, met een paar vaste sets en vaste personages, maar in de praktijk is het zoveel meer. De serie is niet alleen heel erg grappig, met een stapel leuke personages, maar kan ook op het juiste moment extreem emotioneel zijn. Het eerste seizoen was al goed, maar het tweede seizoen deed er nog een schepje bovenop.

One Day At a Time | Officiële trailer seizoen 2 | Netflix

Vind One Day at a Time op Netflix

Runner-up: The Good Place

Het is indrukwekkend hoe de schrijvers van The Good Place constant alles overhoop durven te gooien, maar dat de kwaliteit zo goed blijft. Dat is in het derde seizoen niet anders en dat is deels te danken aan de leuke cast.

Vind The Good Place op Netflix

Beste animatieserie

De Drakenprins

De Drakenprins is de nieuwe serie van de makers van Avatar (de animatieserie). Hierin ontmoet je twee prinsen en een elf die samenwerken om een oorlog te stoppen. De Drakenprins is een bijzonder leuke serie vol met toffe personages. De schokkerige animatiestijl is alleen wel even wennen.

De drakenprins | Officiële trailer [HD] | Netflix

Vind De Drakenprins op Netflix

Runner-up: Bojack Horseman

De depressieve acteur Bojack Horseman heeft zijn eigen serie, maar is dat genoeg voor hem? Het vijfde seizoen is weer zeer goed en zit vol humor, drama en talloze verborgen grappen.

Vind BoJack Horseman op Netflix

Beste realityserie

Queer Eye

De heren van Queer Eye weten ook in het tweede seizoen weer een stapel mensen blij te maken door hun leven op verschillende fronten te verbeteren. Dat gebeurt altijd met veel plezier, liefde en tranen. Dit seizoen helpt de ‘fab five’ onder andere voor het eerst een vrouw en een transgender man.

Queer Eye | Seizoen 2 | Officiële trailer [HD] | Netflix

Vind Queer Eye op Netflix

Runner-up: Terrace House: Opening New Doors

Zes Japanse jongeren gaan in een huis wonen waar ze door camera’s worden gevolgd. Daar leven ze met elkaar en bloeit er hier en daar misschien wat liefde op. Opening New Doors biedt weer een stapel hele leuke deelnemers waar je jezelf snel aan gaat hechten.

Vind Terrace House: Opening New Doors op Netflix

Deze serie is te vroeg gestopt

Daredevil

Nu Disney een eigen streamingdienst krijgt, verdwijnt Marvel langzamerhand van Netflix. Na Iron Fist en Luke Cage moet ook Daredevil er aan geloven: de serie krijgt geen nieuw seizoen meer. Dat is heel jammer, want Daredevil was de originele Marvel-serie op Netflix en misschien wel een van de beste Marvel-series ooit. Tevens is Charlie Cox gewoonweg perfect voor deze rol.

Marvel’s Daredevil: Seizoen 3 | Officiële trailer [HD] | Netflix

Vind Daredevil op Netflix

Runner-up: Everything Sucks!

Everything Sucks! gaf een leuke blik in een Amerikaanse school tijdens de jaren negentig. De focus ligt op twee tieners die samen een hele slechte film maken, maar ondertussen veel leren over zichzelf. Hun reis hadden we nog meerdere seizoenen willen meemaken.

Vind Everything Sucks! op Netflix

Beste film

Annihilation

Een groepje wetenschappers en soldaten gaat in deze film een vreemd gebied binnen waar de regels van de natuur niet kloppen. Wat er vervolgens gebeurt is compleet onvoorspelbaar. De film is van de maker van het fantastische Ex Machina en ook met Annihilation werd onze aandacht compleet gegrepen. Niet in de laatste plaats door het uitstekende acteerwerk.

Annihilation | Official Trailer [HD] | Netflix

Vind Annihilation op Netflix

Runner-up: The Ballad of Buster Scruggs

De Coen-broers duiken met The Ballad of Buster Scruggs in het Wilde Westen, met een serie korte verhalen die achter elkaar worden verteld. Hierdoor is de film uitstekend geschikt om in meerdere sessies te kijken.

Vind The Ballad of Buster Scruggs op Netflix

We zijn ook benieuwd waar jij dit jaar het meest van hebt genoten op Netflix. Laat je tips achter in de reacties!

Ook in 2019 op de hoogte blijven over de nieuwste Netflix-tips van Android Planet? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of download onze app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu