De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Bestuur je Android-apparaat met je ogen door Senseye-technologie

Redactie
5 december 2011, 12:55
1 min leestijd
Bestuur je Android-apparaat met je ogen door Senseye-technologie

Met de Senseye-technolgie is het mogelijk om je Android-apparaat compleet handsfree te bedienen. Senseye registreert de beweging van je ogen met behulp van de ingebouwde videobelcamera en een speciaal infraroodscherm. Zo kun je onder meer door websites heen scrollen door met je ogen te rollen en het paswoorden invoeren door met je ogen in een bepaald patroon te bewegen. De technologie is nu nog ontwikkeling en zal op zijn vroegst in 2013 op mobiele telefoons te vinden zijn.

Oogbesturing zorgt voor veel nieuwe gebruikerstoepassingen. Zo kun je in videogames bijvoorbeeld je vijanden neerschieten door naar te te kijken. Ook kun je besparen op batterijduur omdat het scherm gedimd kan worden als er niemand kijkt. Voor adverteerders biedt Senseye ook veel mogelijkheden. Zo kan bijgehouden worden naar welk gedeelte van de advertenties het langst wordt gekeken en dat is bruikbare informatie die gebruikt kan worden om reclames te optimaliseren.

Lees verder na de advertentie.

Een groot voordeel van de technologie is dat deze zeer goedkoop is om te maken. Volgens het bedrijf achter Senseye zijn de totale kosten van de camera en de benodigde infraroodled ongeveer 5 dollar. Het team verwacht dat in juni 2013 de eerste toestellen met Senseye zullen worden uitgebracht. Volgend jaar zal een demokit voor 99 dollar te koop zijn voor ontwikkelaars zodat die er mee aan de slag kunnen gaan. In het onderstaande filmpje kun je Senseye in actie zien.

Bron: The Verge

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu