De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: HMD maakt extreem betaalbare Nokia 2

Wouter Nijsen
7 augustus 2017, 10:58
2 min leestijd
Gerucht: HMD maakt extreem betaalbare Nokia 2

HMD Global, het Finse bedrijf dat de nieuwe Nokia-toestellen produceert, zou werken aan de Nokia 2. Dit toestel kenmerkt zich door een compact scherm, bescheiden specificaties en erg lage prijs.

Lees verder na de advertentie.

‘Nokia 2 specs gelekt’

Uit informatie van de FCC, een keuringsinstantie in de Verenigde Staten die smartphones test voordat ze in de winkels komen te liggen, blijkt dat de Nokia 2 in de maak is. Het zou gaan om een opvallend goedkope smartphone, die qua specificaties en prijs nog onder de Nokia 3 zou vallen. Dit toestel verscheen eerder dit jaar in de Benelux voor 149 euro. De Nokia 2 gaat waarschijnlijk zo’n 100 euro kosten.

nokia 2 specs

Zoals je voor deze prijs zou verwachten, zijn de specificaties van de telefoon verre van indrukwekkend. Het scherm meet 4,5 tot 5 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap bevindt zich een verouderde Snapdragon 210-chip met slechts 1GB RAM en 8GB aan opslagruimte. Wel draait de Nokia 2 waarschijnlijk op een kale versie van Android Nougat.

Op 16 augustus presenteert HMD Global een evenement voor de Nokia 8, maar mogelijk wordt de 2 dan ook aangekondigd. Het is nog onduidelijk waar en wanneer de telefoon verschijnt, maar de kans is groot dat hij vooral gericht is op opkomende markten.

Meer over het nieuwe Nokia

Eerder dit jaar verschenen de Nokia 3, 5 en 6 in Nederland. De Nokia 3 heeft een adviesprijs van 149 euro en 5 inch-hd-scherm. Onder de motorkap zit een bescheiden MediaTek-processor met 2GB RAM en 16GB RAM. Zoals je in onze Nokia 3 review kunt lezen, blinkt het toestel nergens in uit en kun je betere voor de duurdere Nokia 5 of 6 gaan.

Als gezegd komt het nieuwe Nokia binnenkort met de 8, het eerste Android-vlaggenschip van het bedrijf. Dit toestel beschikt over de beste mobiele hardware van dit moment, zoals een Snapdragon 835-chip, 4GB RAM en een dubbele camera aan de achterkant. De Nokia 8 kost naar verwachting iets meer dan 500 euro.

Lees het laatste nieuws over Nokia

Bron: FCC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu