Betaalde Android-apps straks afrekenen via KPN Hi-telefoonrekening

Redactie
26 mei 2012, 18:45
1 min leestijd
Betaalde Android-apps straks afrekenen via KPN Hi-telefoonrekening
android poppetjes

KPN-dochter Hi gaat het straks mogelijk maken om Android-apps te betalen via je telefoonrekening. Hi wordt daarmee de eerste operator die dit toestaat, tenzij een concurrent sneller is. De operator maakte het bekend via het klantenforum: “Binnenkort introduceert Hi de mogelijkheid voor Android-gebruikers om via hun eigen telefoonrekening apps af te rekenen in de Google Play Store”. Om de nieuwe functionaliteit te testen zoekt Hi betatesters. Een datum voor de introductie wordt nog niet genoemd. Ook Vodafone had plannen om vanaf 2012 Android-apps via de telefoonrekening te laten betalen, maar heeft nog geen concrete stappen bekendgemaakt.

Het betalen voor Android-apps wordt bemoeilijkt door het betaalsysteem waar Google voor heeft gekozen. Gebruikers van de Google Play Store moeten beschikken over een creditcard om via Google Wallet te kunnen betalen. Veel jonge gebruikers en mensen die krap bij kas zitten, hebben geen creditcard. Door via de telefoonrekening te betalen wordt het gemakkelijker om betaalde apps te kopen. Het betalen via de telefoonrekening heet carrier billing en is in Nederland nog niet gangbaar, maar in landen als de VS en Japan wel. Dit zijn landen waar de operators veel meer macht hebben en het betalen via de eigen telefoonrekening sneller kunnen afdwingen. In deze landen kun je al apps, ebooks, muziek en films via je telefoonrekening betalen.

Lees verder na de advertentie.

Op het forum van Hi is te zien hoe een co-creatiesessie rondom de Hi-app plaatsvond, onder het genot van pizza’s en frisdrank. Op dezelfde manier zal de nieuwe betaaldienst worden getest. De mensen die willen meehelpen met testen moeten tussen 16 en 25 jaar oud zijn en op 30 mei beschikbaar zijn om mee te doen aan een avondsessie in Den Haag. Een Android-telefoon is uiteraard vereist. Verder is het handig als je al Hi-beller bent.

Meer info: Hi-forum

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu