Betaalde applicaties in Nederlandse Android Market

android marketOnlangs kondigde Eric Chu nog aan dat het “een paar weken” zou duren voordat de betaalde applicaties in de Nederlandse Android Market zouden verschijnen. Vannacht hoorden we van tipgever Imre voor het eerst zover is: betaalde applicaties, waarbij je kunt afrekenen via Google Checkout. Om de betaalde applicaties te kunnen zien hoef je alleen naar één van de categorieën in de Android Market te gaan en aangeeft dat je alleen betaalde applicaties wilt zien (ga naar het menu en kies Change view > Priced items only). Wat daarbij opvalt, is dat de prijzen afwisselend in Amerikaanse dollars en in Britse ponden te zien zijn. Hopelijk past Google (of de ontwikkelaar zelf) dit nog aan naar euro’s.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Omdat ik de Screenshot-applicatie ben kwijtgeraakt bij de update naar Android 1.5 en de applicatie tegenwoordig betaald is, had ik een goede reden om het betaalproces meteen eens uit te proberen (en tegelijk is het een les voor anderen: bewaar je gedownloade apps voordat je een wipe uitvoert!).

Na het klikken op de knop Buy word je naar een betaalscherm doorgestuurd, waar je je creditcard-gegevens moet invullen. Na het invullen van nummer, vervaldatum, CVC-code, naam, adres en telefoonnummer (!) word je doorgestuurd naar een pagina met gebruiksvoorwaarden. Accepteer je die, dan moet je nog één keer op de knop Buy now $2,99 drukken om je aankoop te bevestigen. De applicatie begint daarna met de installatie. Ik verwacht dat ik bij volgende aankopen deze gegevens niet meer opnieuw hoef in te vullen (maar begin tegelijk te vrezen wat er gebeurt als ik mijn toestel kwijtraak en iemand voor de lol de Android Market gaat ‘leegkopen’). Al met al heeft het kopen van mijn eerste applicatie nog geen twee minuten geduurd. Na de installatie zie je ook een knop Uninstall & Refund, die je binnen 24 uur kunt gebruiken om je geld terug te krijgen. Ik was voorheen erg tevreden over Screenshot, dus de kans is klein dat ik een refund ga vragen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.