Betalen in de Android Market zonder creditcard: kan dat?

creditcardIn Nederland hebben Android-gebruikers een creditcard nodig om applicaties in de Android Market te komen. Helaas gebruiken veel mensen een normale pinpas en is een creditcard kopen een erg grote stap om een applicatie te bemachtigen. Er is een tussenweg: MyWirecard.com. Via deze website kun je een virtuele creditcard aanmaken, waarop je een bepaald bedrag zet. Je kunt de virtuele creditcard gebruiken tot het bedrag op is. Eén groot voordeel: je betaalt geen jaarlijks tarief en je zit nergens aan vast.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Nadat je een account aanmaakt op MyWirecard.com, kun je een bepaald bedrag overmaken naar het rekeningnummer van Wirecard. Belangrijk: zorg dat je accountgegevens op MyWirecard.com hetzelfde zijn als die van jouw rekeningnummer, anders dan wordt het overgemaakte bedrag niet gekoppeld aan je account. Geld overmaken gaat redelijk makkelijk, alhoewel je het bedrag moet overmaken naar een buitenlandse betaalrekening. Kortom, neem een paar minuten de tijd om de IBAN en BIC-gegevens goed in te vullen.

Ik heb 20 euro overgeboekt naar MyWirecard.com om te testen of het werkt. Na precies zes dagen was het geld aangekomen en had MyWirecard.com een virtuele creditcard voor mij aangemaakt. MyWirecard.com hield zelf één euro in (transactiekosten), waardoor ik een creditcard met 19 euro overhield.

Vervolgens vulde ik de gegevens van mijn creditcard in bij Google Checkout. Google accepteerde de creditcard. Tegenwoordig kan ik gemakkelijk betaalde applicaties downloaden via de Android Market. Hou er rekening mee dat je ruim van tevoren opnieuw geld overmaakt naar je creditcard, omdat het transactieproces zes dagen duurt. Zo zit je nooit met een lege portemonnee.

De virtuele creditcard van MyWirecard.com is een Mastercard, en is dus in veel webshops te gebruiken. Handig! Totdat Google Paypal als betalingsmogelijkheid integreert, is MyWirecard.com een goed alternatief.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.