De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Nieuwe versie van Chromecast krijgt ook betere wifi-verbinding

Erwin Vogelaar
18 augustus 2018, 10:12
2 min leestijd
Nieuwe versie van Chromecast krijgt ook betere wifi-verbinding

Google werkt aan een nieuwe versie van de huidige Chromecast. Naast nieuwe bluetoothfuncties, wordt ook de wifi-antenne verbeterd voor een stabielere verbinding.

Lees verder na de advertentie.

Betere wifi Chromecast

De Chromecast krijgt een kleine update. Afgelopen mei bleek al uit informatie van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC, dat deze nieuwe versie van de Chromecast bluetoothfuncties krijgt. Nieuwe info stelt dat ook de wifi-verbinding wordt verbeterd.

Terwijl de nieuwe bluetoothfuncties via software worden toegevoegd, komen de wifi-verbeteringen door een nieuwe antenne. Deze wifi-antenne is twee keer zo sterk, zodat de verbinding tussen het apparaatje en je router stabieler wordt.

wifi chromecast

Door de toevoeging van nieuwe hardware in de vorm van een wifi-antenne, krijgt de nieuwe Chromecast in ieder geval een nieuw versienummer. Dat was met enkel nieuwe bluetoothfuncties niet het geval. De oude versie is NCC-1701 en de nieuwe versie NCC-1701-B. Zodra de vernieuwde Chromecast in de winkel ligt, is waarschijnlijk aan deze ‘B’ te zien of je de hardware-update in handen hebt.

Tijd voor een update

Het werd ook wel eens tijd voor een update. Deze tweede generatie Chromecast werd al in 2015 geïntroduceerd. In 2016 volgende de Chromecast Ultra voor 4K-televisies. Sindsdien is het stil.

Mogelijk onthult Google tijdens zijn Made By Google-evenement op 4 oktober deze vernieuwde Chromecast. Door de toevoeging van bluetooth wordt het waarschijnlijk mogelijk om een afstandsbediening te gebruiken. Het is niet compleet uitgesloten dat de Chromecast ook een nieuw design krijgt. Lees meer geruchten over de hardware die Google komende herfst uitbrengt.

Chromecast-tips

Wist je dat we elke week een serie Chromecast-tips schrijven? Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid aan om beelden naar een Chromecast te sturen. Wij duiken in het nieuwe aanbod van deze diensten en plukken de pareltjes eruit die je echt niet mag missen. Check de nieuwe Chromecast-tips van week 33, met Nicki Minaj, Lady Bird en meer.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu