Hoofd beveiliging Facebook maakt zich zorgen over Android

Erwin Vogelaar
4 november 2015, 19:06
1 min leestijd
Hoofd beveiliging Facebook maakt zich zorgen over Android

Alex Stamos, hoofd beveiliging van Facebook, maakt zich zorgen over de veiligheid van goedkope Android-toestellen. De apparaten staan volgens hem open voor allerlei aanvallen.

Lees verder na de advertentie.

Beveiliging Facebook

In zijn rol als hoofd beveiliging Facebook is Alex Stamos verantwoordelijk voor het beschermen van miljarden gebruikers van aanvallen van buitenaf. Wat zijn werk het moeilijkst maakt zijn mobiele telefoons en met name Android-toestellen.

“Android is erg succesvol”, zegt Stamos tegen CNN. “Maar er zijn honderden miljoenen Android-apparaten die nooit gepatched zullen worden” met zwakheden die “heel makkelijk aan te vallen zijn”. Deze aanvallen kunnen persoonlijke informatie achterhalen, zoals Facebook-accounts. Die informatie kan hackers helpen identiteitsfraude te plegen.

De beveiliger sprak zijn zorgen uit op Web Summit, een Ierse techconferentie. Tegenover CNN stelde Stamos dat het vooral de goedkope smartphones zijn die honderden miljoenen mensen wereldwijd kwetsbaar maken voor aanvallen. Op deze toestellen staat vaak Android, omdat het besturingssysteem gratis aan hardwareproducenten wordt gegeven om op hun apparaten te zetten.

facebook beveiliging

Voor Google is het een manier om het platform in de handen van miljarden mensen te leggen. Het is vervolgens echter niet aan Google, maar aan de hardwaremakers om te zorgen dat de systemen beveiligingsupdates krijgen en dat gebeurt niet altijd.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu