De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google gaat beveiliging Android versterken: neemt beveiligingsbedrijf Divide over

Redactie
20 mei 2014, 11:21
1 min leestijd
Google gaat beveiliging Android versterken: neemt beveiligingsbedrijf Divide over
Divide

Google heeft beveiligingsbedrijf Divide overgenomen. Divide maakt veilige mobiele oplossingen voor zakelijke gebruikers en is als app in Google Play te downloaden. Voorlopig verandert er voor huidige gebruikers niets: de dienst gaat zich samenvoegen met het Android-team, maar blijft ook operationeel functioneren voor zijn klanten.

Mogelijk wil Google het beveiligingsbedrijf gaan gebruiken als een standaard beveiligingsoptie binnen Android. Eerder werd al gesproken dat Android 4.5 meer beveiligingsopties wil brengen, mede door de recente ontwikkelingen over de NSA en zijn afluisterpraktijken.

Lees verder na de advertentie.

Divide & Android

Divide creëert binnen Android een beveiligde werkruimte waar bestanden en informatie kunnen worden opgeslagen. Daarnaast zijn er ook speciale notificaties en is er een aparte e-mail- en kalender-app beschikbaar. Divide is te vergelijken met Knox van Samsung, dat eveneens een beveiligd gedeelte binnen Android maakt.

Mogelijk wil Google Divide gaan gebruiken om een persoonlijke beveiligde omgeving binnen Android te creëren die door iedereen kan worden gebruikt. Daarnaast spreekt Google met deze feature grotendeels de zakenmarkt aan, die grotendeels nog steeds aan Blackberry is toebedeelt.

Video

Download

Divide is vooralsnog gratis in Google Play te downloaden.

Download: Divide (gratis)

(via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu