Google gaat Android-apps ook na installatie controleren

Gijs Ettes
10 april 2014, 19:02
1 min leestijd
Google gaat Android-apps ook na installatie controleren
Google Play Services beveiligingsfunctie

Google maakt Android de komende tijd weer een stukje veiliger door het uitrollen van een nieuwe beveiligingsfunctie. Deze zorgt ervoor dat Android-apps ook na installatie gecontroleerd worden, zodat gebruikers een melding krijgen als een applicatie na installatie andere software probeert te installeren. Op dit moment worden Android-apps, ook wanneer ze niet afkomstig zijn van Google Play, gecontroleerd op malware en andere veiligheidsrisico’s. Op die manier moet de gebruiker minder gevaar lopen bij het installeren van nieuwe software.

De verwachting is dat de beveiligingsfunctie wordt uitgerold middels een nieuwe versie van Google Play Services en beschikbaar wordt voor Android-toestellen met Android 2.3 of hoger. Als gebruiker zul je er weinig van merken; het controleren van apps gebeurt op de achtergrond en heeft geen invloed op de lengte van het installatieproces.

Lees verder na de advertentie.

Adrian Ludwig, beveiligingsexpert bij Googles Android-team, geeft aan veiligheid hoog in het vaandel te hebben staan: “We willen ervoor zorgen dat er geen zwakke plek is binnen ons platform, zodat gebruikers beschermd blijven.” Middels updates van Google Play Services wordt het besturingssysteem regelmatig voorzien van nieuwe beveiligingsmaatregelen.

Lees meer over Google

Hieronder hebben we de laatste vijf nieuwsberichten met betrekking tot Google op een rijtje gezet. Op zoek naar een Nexus-smartphone of -tablet? Bekijk dan de Google-toestelpagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu