Android-beveiligingsupdate juli rolt uit naar Nexus- en Pixel-toestellen

Erwin Vogelaar
5 juli 2017, 20:03
2 min leestijd
Android-beveiligingsupdate juli rolt uit naar Nexus- en Pixel-toestellen

Je Nexus-, Pixel- en mogelijk zelfs je Nokia-toestel is klaar voor een update. Met de beveiligingsupdate van juli is je toestel weer goed beschermd.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate juli 2017

In de eerste week van elke maand rolt Google een nieuwe beveiligingsupdate voor Android uit. Met deze updates worden alle nieuwste ontdekte kwetsbaarheden in het besturingssysteem gerepareerd. Elke maand zijn deze updates eerst beschikbaar voor Nexus- en Pixel-toestellen, omdat deze smartphones draaien op de puurste versie van Android. Fabrikanten als Samsung testen de update vervolgens op hun smartphones voordat deze verder wordt uitgerold.

beveiligingsupdate juli 2017

Opvallend is deze maand dat niet de Nexus- en Pixel-smartphones met stock-Android als eerste de update hebben gekregen. De Nokia 6 kreeg eerder vandaag namelijk een Android-update naar versie 7.1.1, waar de beveiligingsupdate van Google al in verwerkt zat. Sowieso zal Nokia in de toekomst met zijn nieuwe toestellen redelijk vlot zijn met het uitrollen van updates, omdat het bedrijf voor een bijna pure versie van het besturingssysteem kiest.

De beveiligingsupdate van juli is opgedeeld in twee onderdelen, zodat de meest ernstige kwetsbaarheden sneller door de tests van fabrikanten heen komen. Bij elkaar worden met deze update maar liefst 138 kwetsbaarheden gerepareerd. Hiervan zijn 12 kwetsbaarheden kritiek. Zoals altijd stelt Google dat de kwetsbaarheden die met deze patch worden gerepareerd nog niet zijn misbruikt.

Update downloaden

De update is te downloaden voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Pixel C, Pixel en Pixel XL. De update wordt automatisch aangeboden. Als je handmatig wil controleren of de update klaar staat, dan ga je naar het instellingenmenu van Android. Scrol vervolgens naar beneden en druk op de laatste optie voor meer informatie over je toestel.

Kies daarna voor ‘Updates’ en laat je toestel controleren of de beveiligingsupdate klaar staat. Als dat niet zo is, probeer je het later nog eens. Wil je niet wachten, download dan de nieuwste factory images of OTA-images. Een factory image installeren doe je zo.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu