De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nexus-beveiligingsupdate voor juli nu verkrijgbaar

Erwin Vogelaar
7 juli 2016, 8:20
2 min leestijd
Nexus-beveiligingsupdate voor juli nu verkrijgbaar

Google heeft de maandelijkse beveiligingsupdate voor zijn Nexus-toestellen beschikbaar gesteld. De juli-update is nu te downloaden en te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate juli

Elke maand stuurt Google een beveiligingsupdate uit voor zijn Nexus-toestellen, om zo de nieuwste kwetsbaarheden een stop toe te zetten. Google doet dit specifiek alleen voor de Nexus-toestelen, omdat dit de enige smartphones zijn die Android in zijn puurste vorm draaien. Daarom kan Google de updates regelrecht versturen, zonder dat ze langs fabrikanten en providers moeten. Samsung is tegenwoordig ook redelijk snel en dat bedrijf was gisteren aan de beurt met zijn maandelijkse beveiligingsupdate.

beveiligingsupdate juli

Er worden deze keer twee verschillende patches aangeboden. De patch van 1 juli repareert 22 bugs, waarvan er twee kritiek zijn. De patch van 5 juli repareert 32 bugs, waarvan er zeven kritiek zijn. Door de patch op te delen, stelt Google dat het voor Android-partners makkelijker moet zijn om snel kwalijke kwetsbaarheden te repareren op hun toestellen. De kritieke punten gaan deze keer voornamelijk om het idee dat kwaadwilligen code konden uitvoeren terwijl jij aan het browsen was of gebruik maakte van e-mail of mms. Google stelt dat deze kwetsbaarheden nog niet misbruikt zijn. Volledige details kun je vinden in het Android Security Bulletin.

De factory image van de beveiligingsupdate is via deze link beschikbaar. De update is te downloaden voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 5, Nexus 7 (2013) en de Pixel C. Voor meer instructies  verwijzen we je graag naar ons artikel over hoe je een factory image op je Nexus  installeert.

We verwachten dat de update de komende dagen ook over-the-air uitgerold wordt. Nexus-gebruikers krijgen vanzelf een melding dat ze de update kunnen downloaden en installeren. Heb je een Nexus-toestel, dan raden we aan om de update zo snel mogelijk te downloaden zodra je de melding krijgt, om je toestel zo veilig mogelijk te houden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu