Google rolt beveiligingsupdate juni uit naar Nexus- en Pixel-toestellen
Erwin Vogelaar

Het is tijd om je Nexus- of Pixel-toestel te updaten, want Googles beveiligingsupdate van juni rolt nu uit naar je toestel. De update repareert enkele kritieke kwetsbaarheden in Android.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beveiligingsupdate juni 2017 nu te downloaden

De nieuwe maand brengt naast de zon ook een nieuwe beveiligingsupdate voor Android. Deze patch rolt eerst uit naar Nexus- en Pixel-toestellen, maar later ook naar toestellen van andere merken. Het duurt echter wat langer tot de update naar bijvoorbeeld je Samsung- of LG-toestel komt, want deze fabrikanten moeten de update eerst testen.

De beveiligingsupdate verhelpt in totaal 101 fouten, waarvan er 28 kritiek zijn. De patch is in twee onderdelen verdeeld: eentje bevat oplossingen die voor alle Android-toestellen gelden, die fabrikanten dus sneller kunnen verwerken.

beveiligingsupdate juni

De update is beschikbaar voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 6, Pixel C, Pixel en Pixel XL. Heb je een van deze toestellen en wil je niet wachten, download dan de nieuwste factory images of OTA-images. We helpen je graag op weg om een factory image te installeren. Je kunt natuurlijk ook wachten totdat de update automatisch op je toestel verschijnt, al kan dit enkele dagen duren. Zodra je een melding krijgt dat de update beschikbaar is, raden we aan deze wel zo snel mogelijk te downloaden en te installeren. Zo zorg je ervoor dat je Android-toestel weer zo veilig mogelijk is.

Het is ook mogelijk om handmatig te controleren of een update al voor je klaar ligt. Ga hiervoor naar het instellingenmenu van Android. Scrol daar naar onderen en druk op de laatste optie om meer informatie over je toestel te krijgen. Kies daarna voor ‘Updates’ en laat je toestel controleren of de beveiligingsupdate voor je klaar ligt. Is dit niet het geval, probeer het dan later nog eens.

Lees het laatste nieuws over Android OS

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.