De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nexus-beveiligingsupdate juni nu te downloaden

Erwin Vogelaar
6 juni 2016, 20:37
2 min leestijd
Nexus-beveiligingsupdate juni nu te downloaden

Google heeft de maandelijkse beveiligingsupdate voor Nexus-toestellen beschikbaar gemaakt. De update voor juni is nu te downloaden en te installeren.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate juni

Het is weer tijd voor de maandelijkse beveiligingsupdate voor Nexus-toestellen. Elke maand stuurt Google deze updates uit om zo de beveiliging van de toestellen te verbeteren. Omdat de Nexus-toestellen Android in zijn puurste vorm draaien, kan Google deze updates regelrecht versturen. Voor andere toestellen moeten de updates eerst langs de fabrikanten. Er zijn deze maand 21 kwetsbaarheden gerepareerd. Een volledige lijst met alle problemen die met deze update worden opgelost, kun je lezen in het Nexus Security Bulletin.

beveiligingsupdate juni

Van de 21 problemen zijn er zes kritiek. Het belangrijkste punt waar aan gewerkt is, is een kwetsbaarheid waardoor tijdens het verwerken van mediabestanden in een e-mail, webpagina of MMS code van buitenaf uitgevoerd kon worden. Dit kan een hoop gevaarlijke situaties veroorzaken. Andere kritieke problemen die nu opgelost zijn, liggen voornamelijk bij de drivers van Qualcomm-onderdelen, wiens rechten door buitenstaande partijen misbruikt konden worden. Net als elke maand stelt Google ook deze keer dat de kwetsbaarheden nog geen enkele keer zijn misbruikt.

De factory image van de beveiligingsupdate is via deze link beschikbaar. De update is te downloaden voor de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus Player, Nexus 9, Nexus 5, Nexus 7 (2013) en de Pixel C. Als je instructies nodig hebt voor het installeren, dan verwijzen we je graag naar ons artikel over hoe je een factory image op je Nexus  installeert.

We verwachten dat de update de komende dagen ook over-the-air uitgerold wordt. Gebruikers krijgen dan een melding dat ze de update kunnen downloaden en installeren. Heb je een Nexus-toestel, dan raden we aan om de update zo snel mogelijk te downloaden als je die melding krijgt. Stel het niet te lang uit, want dan is je toestel onnodig kwetsbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu