Nexus-beveiligingsupdate van september nu beschikbaar

Erwin Vogelaar
6 september 2016, 20:36
2 min leestijd
Nexus-beveiligingsupdate van september nu beschikbaar

De beveiligingsupdate van september wordt nu door Google uitgestuurd. Deze maand in drie verschillende niveau’s. Het is tijd om deze update te downloaden op je Nexus-toestel als je volledig beschermd wil zijn.

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate september rolt uit

Maandelijks stuurt Google een beveiligingsupdate uit voor zijn Nexus-toestellen, om zo de kwetsbaarheden die recentelijk ontdekt zijn te repareren. Alleen de Nexus-toestellen krijgen aanvankelijk deze update, omdat deze smartphones de meest pure versie van Android draaien. Andere fabrikanten zullen deze patches ook ontvangen, maar pas later doorvoeren als ze door verschillende testen gekomen zijn. Daar gaat vaak wel wat tijd overheen.

beveiligingsupdate september

Voorgaande maanden was de beveiligingsupdate onderverdeeld in twee onderdelen, zodat het voor die andere fabrikanten makkelijker was om de meest kritieke problemen zo snel mogelijk op te lossen en de andere onderdelen van de update later door te voeren. Google maakt het de fabrikanten nu nog makkelijker, door de beveiligingsupdate op te delen in drie delen. De beveiligingsupdate kan namelijk in drie niveau’s doorgevoerd worden. Op het ene niveau worden enkele kritieke kwetsbaarheden gerepareerd, waar onder Elevation of Privilege-, Information Disclosure- en Denial of Service-kwetsbaarheden. Op het tweede niveau zit daarboven op nog patches voor verschillende kwetsbaarheden die voornamelijk met Qualcomm-drivers te maken hebben. In het derde niveau zit daar bovenop nog een fix voor extra kwetsbaarheden.

Uiteraard krijg je nu op je Nexus-toestel de meest complete beveiligingsupdate. Toch zorgt deze opdeling in niveau’s ervoor dat toestellen van bijvoorbeeld Samsung, LG en HTC sneller de belangrijkste patches krijgen, omdat er minder getest hoeft te worden. Er is nog steeds een probleem met hoe traag andere fabrikanten beveiligingsupdates doorvoeren, maar dit is een flinke stap in de goede richting. De update wordt vanaf nu over-the-air uitgerold voor de Nexus-toestellen. Kun je daar niet op wachten, dan kun je de update natuurlijk ook gewoon via Google’s Developer-website downloaden.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu