Beveiligingsupdate van april te downloaden voor Pixel- en Nexus-telefoons

Wouter Nijsen
3 april 2018, 11:37
1 min leestijd
Beveiligingsupdate van april te downloaden voor Pixel- en Nexus-telefoons

Het is het begin van de maand, en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe beveiligingsupdate. Google heeft de beveiligingspatch van april 2018 uitgebracht voor zijn Pixel- en Nexus-apparaat, waar – naast de gebruikelijke bugfixes – ook andere verbeteringen in zit verwerkt.

Download de beveiligingsupdate van april

beveiligingsupdate van april

Elke maand brengt Google een update uit om de beveiliging van zijn mobiele besturingssysteem te verbeteren. Die updates zijn direct te downloaden voor Googles eigen toestellen, zoals de Pixel, Pixel 2, Pixel XL en Pixel 2 XL. Maar ook de oudere Nexus 6P en Nexus 5X worden nog netjes iedere maand van een update voorzien. Heb je één van deze toestellen, dan ben je verzekerd van de nieuwste en veiligste software vanuit Google.

De beveiligingsupdate van april verhelpt in totaal 56 beveiligingslekken, maar lost ook enkele bugs op voor de Pixel-telefoons. Zo wordt de audio tijdens telefoongesprekken verbeterd. De update downloaden kan via ‘Instellingen > Systeem > Systeem-update’. Afhankelijk van je toestel kan hier ook ‘Telefooninfo’ staan. Selecteer tot slot ‘Systeemupdates’. Er wordt dan gecontroleerd of de update al binnen te halen is. Op de Pixel 2 XL weegt het updatebestand 78,5MB.

Andere fabrikanten

Heb je een smartphone van een andere fabrikant, dan moet je nog even wachten voordat de update beschikbaar komt. Niet iedere fabrikant is consistent met het uitbrengen van updates, waarbij het ook per toestel verschilt hoevaak er nieuwe versies verschijnen. Bedrijven als HMD Global (Nokia), Sony en Samsung zijn redelijk vlot en rollen bijna elke maand een beveiligingsupdate uit. Andere fabrikanten, zoals LG, HTC en Motorola, doen dit helaas veel minder vaak.

Gids: de meestgestelde vragen over Android-beveiligingsupdates

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu