Bieden nieuwe Android-telefoons dezelfde game-ervaring als de PS3 en Xbox 360?

Redactie
19 november 2010, 10:11
1 min leestijd
Bieden nieuwe Android-telefoons dezelfde game-ervaring als de PS3 en Xbox 360?
qualcomm

Het klinkt als een fabeltje, maar Qualcomm belooft dat de nieuwste Snapdragon-processor de game-ervaring van een Xbox 360 of PS3 benadert. De krachtige MSM8960-chip is vijf keer sneller dan voorgangers en gebruikt 75 procent minder stroom. Daarnaast heeft de MSM8960 vier keer zoveel grafische kracht als oudere Snapdragon-chips.

De nieuwe chip is tien tot twintig procent kleiner, efficiënter, goedkoper om te produceren en verschijnt sneller op de markt.

De huidige generatie processoren komen qua gameperformance in de buurt van de iPhone 3GS, PlayStation 2 en Nintendo Wii. Dit is goed te merken tijdens het spelen van krachtige 3D-spellen, zoals Asphalt 5 (Gameloft), Nova (Gameloft) en de nieuwe MMO Pocket Legends (in de Android Market).

Lees verder na de advertentie.

Hieronder enkele sheets met meer informatie over de nieuwe MSM8960-chip, die volgend jaar in telefoons geïntegreerd kan worden.

sheets1
sheets2
sheets3
sheets4

Natuurlijk moet de nieuwe chip nog wel getest worden, maar de gegevens die Qualcomm noemt klinken hoopgevend. Spelen we volgend jaar GTA VI IV op de nieuwe Playstation-telefoon met Android? Wie weet!

Bron: Anantech

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu