Binnenkort Android als hulp in de huishouding?
Wouter Nijsen

Internetten op de koelkast of een filmpje kijken op de magnetron? In de zeer nabije toekomst zou dat wel eens werkelijkheid kunnen worden. Het bedrijf Touch Revolution gaat tijdens de CES in Las Vegas namelijk een Android-besturingsmodule voor huishoudelijke apparaten presenteren. Het bedrijf levert een standaardmodule die door fabrikanten van bijvoorbeeld witgoed toegepast kan worden. Volgens Touch Revolution zijn alle aansluitingen die noodzakelijk zijn op de module aanwezig, zodat niets een brede toepassing in de weg zou staan. Deze Android-modules hebben een capacitief kleuren-touchscreen en zijn volgens de ontwikkelaar niet alleen toepasbaar in witgoed maar in elk elektrisch apparaat zoals een printer, fax of desktoptelefoon.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Multimedia is natuurlijk bijzaak; de module moet vooral bijdragen aan het bedieningsgemak. Daarnaast kun je informatie over bijvoorbeeld voeding, recepten of een symbool op een waslabel direct opvragen. Android door het hele huis, een goede ontwikkeling? Of gedoemd te mislukken zoals is gebeurd met dezelfde plannen die er ooit voor Windows CE waren.

Via: Business Wire
Foto’s: Gizmodo

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.