Binnenkort betalen met PayPal in de Android Market?

Redactie
14 augustus 2010, 12:53
1 min leestijd
Binnenkort betalen met PayPal in de Android Market?

Google is in gesprek met eBay’s Paypal over de introductie van het betaalsysteem in de Android Market. Wie op dit moment een applicatie wil kopen in de Market, heeft een creditcard nodig. Dit zorgt ervoor dat mensen applicaties illegaal downloaden en dat ontwikkelaars geld mislopen. Volgens BloomBerg beweren interne bronnen dat PayPal voor het einde van het jaar beschikbaar is als betaalsysteem in de Market. En als mensen makkelijker kunnen betalen, dan komen de goede applicaties vanzelf.

Er worden momenteel meer Android-telefoons verkocht in de Verenigde Staten dan iPhones. Toch doet Apple het beter op het gebied van applicaties. In de App Store zijn meer dan 225.000 apps verkrijgbaar. In de Android Market ongeveer 70.000. In Apple’s App Store is het mogelijk om snel een applicatie te kopen, waarna het bedrag wordt afgeschreven van je rekening. Met PayPal is dit ook mogelijk, waardoor Google er in een keer tientallen miljoenen actieve klanten bijkrijgt.

Lees verder na de advertentie.

Tegenstanders

Natuurlijk heeft PayPal de nodige tegenstanders. “In geen honderd miljoen jaar geef ik PayPal toegang tot mijn bankgegevens”, zegt gebruiker cobaltblue1975 op Cnet.com. “Google doet er niet goed aan om zaken te doen met deze mensen.” Gebruiker CupertinoBill denkt dat PayPal niet nodig is. “Wie betaalt er voor applicaties als illegaal downloaden op dit moment nog zo makkelijk is? Niemand van de mensen die ik ken!”

Licentiesysteem

Daar heeft CupertinoBill een goed punt. De Android Market moet op twee punten verbeterd worden: meer betaalmogelijkheden en het moeilijker maken om illegaal software te downloaden. Met het laatste punt is Google overigens druk bezig. Het Amerikaanse bedrijf werkt aan een licentiesysteem. Wanneer iemand een app start, dan checkt het programma of de gebruiker bij aankoop een unieke licentie heeft gekregen.

Geen commentaar

Google en Paypal weigeren te reageren op het artikel van BloomBerg.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's