De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Binnenkort meer Android-apps dan iPhone-apps

Redactie
29 april 2011, 15:04
1 min leestijd

Hoewel er op dit moment meer gratis Android-applicaties zijn dan gratis iPhone-applicaties, is het totale aantal apps in de App Store veel groter dan in de Android Market. Op dit moment zijn er meer dan 333.000 apps in de App Store, terwijl er ‘slechts’ 206.000 in de Android Market te vinden zijn. Toch groeide de Android Market de afgelopen jaar 16 procent per maand, terwijl de App Store slechts 6 procent per maand groeide. Als dit zo doorgaat, dan haalt de Android Market de App Store over circa vijf maanden in. Dit beweert analyse-bedrijf Distimo. Over vijf maanden is het totale aanbod aan apps in zowel de App Store als de Android Market circa 400.000 tot 450.000.

Er valt nog iets op aan de cijfers, namelijk dat de Android Market niet de snelst groeiende markt is. Die eer gaat naar Windows Phone 7 met een groeicijfer van 38 procent per maand. Dit is logisch te verklaren, want Windows Phone 7 is pas afgelopen jaar geïntroduceerd, terwijl Android en iOS langer bestaan.

Lees verder na de advertentie.

De vraag is wat er hierna gaat gebeuren. Zakt de groei van Android-apps als een pudding in elkaar? Of blijft de groei rond de zestien procent hangen of gaat deze zelfs stijgen door de explosieve groei van Android-telefoons en tablets?

Via: BizJournals

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu