Binnenkort officiële Android-app voor Parrot AR.Drone beschikbaar

Wouter Nijsen
8 juni 2011, 23:21
1 min leestijd
Binnenkort officiële Android-app voor Parrot AR.Drone beschikbaar
parrot_AR Drone

De Parrot AR.Drone is een op afstand bestuurbare helikopter die al langer bekend is bij iPhone-bezitters. De AR.Drone heeft vier rotors, dus eigenlijk is het een quadricopter, die te besturen is met een smartphone. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een lokaal Wi-Fi-netwerk voor je smartphone en de AR.Drone. Het bereik is hierdoor ongeveer 6 meter wat groot genoeg is voor wat spielerei in het park of in de woonkamer. De AR.Drone kan tegen een stootje en door de 4 rotors vliegt het uiterst stabiel.

Om niet steeds in de lucht te moeten kijken om te zien waar je AR.Drone vliegt is er een camera in de quadricopter aanwezig zodat je via de zogenaamde Droneview de omgeving waar je AR.Drone vliegt in het scherm van je smartphone te zien krijgt. Na het succes van de AR.Drone voor iPhone komt er binnenkort ook een officiële Android-versie van Parrot AR.FreeFlight, de app waarmee je deze quadricopter bestuurt.

Lees verder na de advertentie.

Er waren overigens al enkele apps in de Android Market te vinden waarmee je de AR.Drone kunt besturen. Die waren echter niet afkomstig van fabrikant Parrot, maar gemaakt met een API die Parrot beschikbaar stelde. Wanneer de eigen app van Parrot beschikbaar zal zijn is helaas nog niet bekend. De app is gratis maar de Parrot AR.Drone helaas niet. Die is voor ongeveer €300 bij verschillende (web)winkels te koop Meer informatie over de AR.Drone is te vinden op de website van Parrot. Naast de Android-versie komen er ook apps voor Symbian en Bada beschikbaar.

Via: Pocket-lint

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu