Binnenkort pizza’s bestellen via je Android-telefoon

Redactie
14 oktober 2010, 20:21
2 min leestijd
Binnenkort pizza’s bestellen via je Android-telefoon

Thuisbezorgd.nl, de website waar je terecht kunt als je geen zin hebt om te koken, lanceert binnenkort een eigen applicatie voor Android. De Android-applicatie is vandaag aan de Nederlandse pers gepresenteerd op technologiebeurs PRESSzone`10 in de Amsterdamse club Panama. De applicatie is al beschikbaar voor mensen met een iPhone, maar is dus binnenkort ook op jouw Android-telefoon te zetten.

“Het succes van onze iPhone applicatie heeft alle verwachtingen overtroffen, de app is al meer dan 100.000 keer gedownload”, vertelt directeur Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl. “Na de iPhone is Android momenteel het meest populaire platform. Het ligt daarom voor de hand dat wij ook met een applicatie voor dit systeem komen.” Volgende week lanceert Thuisbezorgd.nl een bètaversie met beperkte functionaliteit. Deze versie zal nog geen geavanceerdere functies bevatten, zoals Rabo SMS betalen. Deze functie werkt al wel in de applicatie voor de iPhone. Natuurlijk is het met de bètaversie al wel mogelijk om eten te betalen.

Lees verder na de advertentie.

thuisb2

Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen via hun mobieltje of hun tablet eten bestellen. Van alle maaltijdbestellingen wordt nu al bijna tien procent via een mobiel apparaat geplaatst. Groen verwacht dat het percentage bestellingen via mobiele sites of applicaties binnen een jaar zal verdubbelen. “De groei is fenomenaal. Het gaat daarbij wel om een verschuiving. Netto levert het natuurlijk niet veel op, deze mensen bestelden vroeger via de website en doen dat nu vanaf de bank.”

Het bedrijf is de eerste in Europa waarbij het mogelijk wordt via het Android platform eten voor bezorging te bestellen. Na de lancering in Nederland volgt lancering in de andere landen waar moederbedrijf Takeaway.com actief is. Eten bestellen kan nu via de reguliere en mobiele website, via Microsoft Media Center, Philips Net-TV, en de twee mobiele applicaties.

De beta is volgende week voor iedereen verkrijgbaar. Op Android Planet verschijnt een berichtje wanneer de beta uit is.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's