BioLite Stove: campingkookstel kan je telefoon opladen
Redactie

biolite-stoveDe BioLite Stove is een nieuwe uitvinding van een Amerikaans bedrijfje. Ze hebben een origineel idee: een campingkookstel bedacht waarmee je ook je telefoon en andere apparaten kunt opladen via USB. Bovendien is de BioLite Stove ook nog eens goed voor het milieu. Omdat het een gesloten behuizing is, heb je de helft minder hout nodig als bij een open vuurtje. Rook en andere verbrandingsgassen worden met 95% gereduceerd. Vooral in landen waar hout gebruikt wordt om te koken kan de BioLite ontbossing voorkomen. Er zijn namelijk twee uitvoeringen van de BioLite gepland: een kleine uitvoering voor kampeerders en backpackers en een grotere uitvoering voor gezinnen in ontwikkelingslanden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het kampeermodel komt als eerste op de markt en moet geld opleveren om het grotere model te kunnen ontwikkelen. Je verzamelt takjes, dennenappels en ander brandbaar materiaal uit de natuur, stopt dit in de BioLite en steekt het vuurtje aan. De hitte drijft een ventilator aan, die 1 tot 2 Watt aan elektriciteit levert, genoeg om een LED-lampje te laten branden of je telefoon op te laden. Het bedrijf achter de BioLite Stove gaat de nog geen 1 kilo wegende CampStove in 2012 als eerste op de markt brengen. De grotere uitvoering heet HomeStove. COO Jonathan den Hartog van het bedrijf achter de BioStove, legt in een filmpje uit hoe het werkt:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.