Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo gaat Samsung zijn stemgestuurde assistent Bixby verbeteren

Thomas Haenen
13 oktober 2017, 9:25
2 min leestijd
Zo gaat Samsung zijn stemgestuurde assistent Bixby verbeteren

Bixby 2.0 wordt volgende week gepresenteerd, beweren betrouwbare bronnen. De assistent gaat op de schop om nuttiger te worden voor gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Bixby 2.0 verbeteringen gepland

Op 17 oktober (aanstaande woensdag) vindt in San Francisco de Samsung Developer Conference plaats. Daar ontvouwt het Koreaanse bedrijf zijn plannen op softwaregebied voor het komende jaar. Ook Bixby staat op de planning, zo bericht The Korea Herald. Op het evenement wordt waarschijnlijk Bixby 2.0 gepresenteerd.

Onderdeel van de update is een verregaande integratie met diensten van andere ontwikkelaars. Bixby kan nu al gebruikt worden om apps als Uber en Spotify aan te sturen, maar die integratie gaat straks mogelijk nog verder. Verrassend is dat niet: het bedrijf nam vorig jaar Viv over. Viv, een assistent van de makers van Siri, zou gemakkelijk in elke app geïntegreerd kunnen worden. Nu lijkt Samsung die techniek ook naar Bixby te brengen.

Bixby 2.0 verbeteringen

Een andere focus van Bixby 2.0 is om de assistent in zoveel mogelijk apparaten te stoppen. Bixby zit nu alleen nog in een handjevol smartphones, maar komt straks naar vrijwel elk Samsung-product. Dan kun je koelkasten, magnetrons, televisies, smartwatches en meer aansturen met je stem. De verwachting is dat Samsung aanstaande woensdag laat zien welke productcategorieën als eerste aan de beurt zijn.

Slechte launch voor Bixby

Samsung heeft nu al Chung Eui-Suk aangesteld als het hoofd van kunstmatige intelligentie binnen het bedrijf, om de toekomst van Bixby te begeleiden. Het zou een reactie zijn op de negatieve ontvangt van Bixby tot nu toe. De assistent werd begin dit jaar met veel bombarie gepresenteerd voor de Galaxy S8, en heeft een prominente plek op het toestel met een eigen knop op de zijkant.

Voor veel gebruikers zit Bixby echter meer in de weg, dan dat het een welkome toevoeging is. Stembesturing volgde pas enkele maanden later, en is vooralsnog alleen in het Engels en Koreaans beschikbaar. Tevens lijkt de assistent minder slim dan concurrenten als de Google Assistant en Amazons Alexa. Samsung zelf lijkt dat ook te erkennen, want sinds kort kun je de Bixby-knop op je Samsung-smartphone uitschakelen.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Korea Herald
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu