‘Zo werkt Bixby in de Galaxy S8 camera-app’

Thomas Haenen
20 januari 2017, 10:50
2 min leestijd
‘Zo werkt Bixby in de Galaxy S8 camera-app’

Bixby, de stemgestuurde assistent in de Samsung Galaxy S8, werkt ook met de camera-app van het onaangekondigde toestel. Daar kan Bixby onder andere objecten herkennen.

Lees verder na de advertentie.

Bixby camera-app

De Samsung Galaxy S8 camera-app beschikt over een speciale Bixby-knop, zo claimt het doorgaans betrouwbare Sammobile. Volgens de site opent deze knop een speciale zoekfunctie met vergevorderde objectherkenning. Bixby vertelt de gebruiker wat de camera op dat moment ziet. Vervolgens kun je dat object direct online opzoeken.

De functionaliteit is vergelijkbaar met Google Goggles, een app die het zoekbedrijf ruim vijf jaar geleden lanceerde. Goggles kan schilderijen, gebruiksobjecten en andere voorwerpen voor je herkennen en opzoeken op Google. Bixby zou echter veel geavanceerde herkenning moeten bieden, onder andere door integratie met andere applicaties. In theorie zou Bixby gekoppeld kunnen worden aan de app van je supermarkt om zo direct jouw tandenpasta of frisdrank te herkennen. Vervolgens zou je via die app een bestelling kunnen plaatsen.

Bixby camera-app

Bixby kan desgewenst ook tekst herkennen en inscannen. Wil je een papieren document liever op je smartphone lezen, dan kan de tekst door de Bixby camera-app gekopieerd worden naar je toestel. Volgens Sammobile is Samsung deze functies vooralsnog enkel aan het testen, dus de kans bestaat dat bijvoorbeeld de objectherkenning uiteindelijk niet bij de launch beschikbaar is op de Galaxy S8.

De Samsung Galaxy S8 wordt de eerste smartphone voorzien van Bixby. De stemgestuurde virtuele assistent komt van Viv, een bedrijf dat vorig jaar werd overgenomen door Samsung. Bixby zou in elk aspect van de smartphone terug moeten komen en wordt geintegreerd met vrijwel alle meegeleverde apps van Samsung, zo beweren verschillende bronnen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het toestel waarschijnlijk niet eind februari onthuld. Samsung zou de onthulling van zijn vlaggenschip dit jaar iets later doen dan voorheen. De Galaxy S8 onthulling vindt waarschijnlijk eind maart plaats.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu