Zo gaat Samsungs Bixby de concurrentie aan met de Google Assistent

Michel van 't Klaphek
8 november 2018, 13:31
1 min leestijd
Zo gaat Samsungs Bixby de concurrentie aan met de Google Assistent

Binnenkort kun je met Samsungs spraakassistent Bixby een rit via Uber bestellen, of je favoriete Netflix-serie opzetten. Het bedrijf gaat hiermee de concurrentie aan met de Google Assistent.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Bixby Google Assistent achterna gaat

Samsung gaat haar Bixby-assistent openstellen voor ontwikkelaars. Via zogenoemde ‘capsules’ kunnen zij op maat gemaakte commando’s voor hun eigen apps en toepassingen bouwen. Je kunt zo onder meer Netflix-afleveringen afspelen en Spotify-afspeellijsten aanzetten met Bixby. Dat maakte men bekend tijdens een presentatie waar ook de opvouwbare Samsung-telefoon werd onthuld.

Iedere ontwikkelaar kan een specifieke actie voor zijn app maken. Samsung stelt hiervoor specifieke ontwikkeltools beschikbaar, die het bedrijf zelf ook gebruikt. Je kunt de capsules downloaden in de Bixby-marktplaats.

Bixby logo

Bixby komt naar meer apparaten

Ook wordt het voor fabrikanten mogelijk om de Samsung-assistent standaard in hun apparaten in te bouwen. Momenteel werkt de stemassistent enkel samen met Samsungs eigen producten. Bixby moet uiteindelijk compatibel zijn met vrijwel alle smart home-apparaten van andere fabrikanten, zoals tv’s, koelkasten en stofzuigers.

Hierdoor hoef je dus geen Samsung-product te hebben om toch met Bixby te kunnen praten. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen zich op de Samsung-website aanmelden. Het Zuid-Koreaanse bedrijf opent hiermee de aanval op Amazon en Google, die met Alexa en de Assistent al langere tijd inzetten op slimme stemassistenten.

Alhoewel Bixby alweer anderhalf jaar geleden tegelijk met de Galaxy S8 uitkwam, is het tot nog toe niet echt van de grond gekomen. Destijds kreeg de assistent veel kritiek omdat hij simpelweg niet zo slim was. Bovendien hadden (en hebben) veel mensen een hekel aan de specifieke knop die sindsdien aan de zijkant van sommige Samsung-telefoons zit, zoals de Galaxy Note 9.

Het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu