Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Officieel: Samsung brengt slimme Bixby-speaker uit in tweede helft 2018

Michel van 't Klaphek
27 februari 2018, 9:21
2 min leestijd
Officieel: Samsung brengt slimme Bixby-speaker uit in tweede helft 2018

Samsung brengt in de tweede helft van 2018 zijn eigen slimme speaker met Bixby-ondersteuning uit.

Lees verder na de advertentie.

Bixby smart speaker komt uit in tweede helft 2018

Dat zegt DJ Koh, directeur van Samsungs mobiele divisie, op het Mobile World Congress (MWC), dat momenteel in volle gang is, in gesprek met The Wall Street Journal. Jammerlijk genoeg moeten we het hier echter ook mee doen. We weten dus niet wat het product precies kan, of tegen welke adviesprijs hij verkocht gaat worden. Het enige dat de Samsung-prominent losliet, is dat men zich focust op het bieden van “nog meer hoogwaardigheid”.

Het lijkt er op dat Samsung met de Bixby smart speaker één centrale hub (aanspreekpunt) wil creëren. Momenteel heeft het bedrijf immers al diverse domotica-producten uitgebracht, zoals ‘slimme’ koelkasten, waarbij een smart speaker wellicht dé ontbrekende spin in het web is. Gelet op de functionaliteit van Bixby kun je zodoende waarschijnlijk muziek afspelen, herinneringen instellen en bijvoorbeeld vragen stellen aan de smart speaker.

Bixby 2.0-verbeteringen

Samsung zoekt hiermee dus de concurrentie met onder meer Apple en Google op. Eerstgenoemde bracht onlangs zijn eigen slimme speaker op de markt: de HomePod. Ook Google zet volop in en introduceerde de Google Home. Beide speakers kun je met je stem bedienen, alhoewel ze nog geen Nederlands verstaan.

Bixby 2.0 op komst

Vorig jaar, tijdens de introductie van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus, introduceerde Samsung Bixby. Bixby is een virtueel assistent en kan onder meer navigeren, vragen beantwoorden en objecten uit de ‘echte’ wereld herkennen. Momenteel is het Zuid-Koreaanse bedrijf bezig met versie 2.0. Hierin herkent de assistent onder meer het belang van context, en kan hij beter overweg met accenten.

De Samsung Galaxy S9 en S9 Plus zijn de eerste toestellen die met de vernieuwde versie worden geleverd, welke wij al hebben mogen uitproberen inclusief Bixby-versie 2.0. Benieuwd naar onze bevindingen? Lees dan onze Samsung Galaxy S9 preview.

Lees ook: Met deze verbeteringen hoopt Samsung Bixby 2.0 slimmer te maken

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu