Dit is waarom Samsungs Bixby-speaker voorlopig nog niet verschijnt

Erwin Vogelaar
7 juni 2017, 20:46
1 min leestijd
Dit is waarom Samsungs Bixby-speaker voorlopig nog niet verschijnt

Na Google, Amazon en Apple is Samsung waarschijnlijk het volgende bedrijf met een eigen slimme speaker. Deze Bixby-speaker lijkt voorlopig echter nog niet op de markt te komen.

Lees verder na de advertentie.

Bixby-speaker van Samsung

Samsung werkt mogelijk aan een eigen slimme speaker die door zijn kunstmatige intelligentie Bixby wordt aangedreven. Dit stelt The Korea Herald. Het zou een logische stap voor het bedrijf zijn. Er zijn namelijk veel Samsung-gebruikers en een speaker kan de ervaring van smartphones als de Galaxy S8 en de later te verschijnen Galaxy Note 8 uitbreiden. Samsung heeft tevens al bevestigd Bixby te willen uitbreiden naar Internet of Things-apparaten en tablets, dus een speaker is dan niet meer dan logisch.

Voordat Samsung de mogelijkheden van Bixby uitbreidt, is er nog wel veel werk nodig. De stemassistent zou eigenlijk volledig lanceren tegelijk met de Galaxy S8 in de Verenigde Staten. Later werd Bixby uitgesteld naar eind mei en nu staat de release op eind juni.

bixby-speaker

Belangrijk is voor een virtuele assistent is dat deze goed kan luisteren en goed kan praten. Bixby heeft echter nog steeds moeite met Engels. Volgens The Wall Street Journal kan Bixby bijvoorbeeld Engelse grammatica nog moeilijk begrijpen. Met Koreaans heeft de assistent minder moeite. In Zuid-Korea is de assistent namelijk wel direct met de Galaxy S8 verschenen. Het is dus ook mogelijk dat de Bixby-speaker eerst alleen in Zuid-Korea wordt gelanceerd en later pas in andere landen.

Een manier waarop Samsung in de Benelux succesvol kan zijn, is als Bixby sneller dan Google Assistant Nederlands kan. Google Assistant leert namelijk dit jaar onze taal niet en Google Home is daardoor ook dit jaar niet in de Benelux te koop. Voor Apples nieuw aangekondigde speaker, de HomePod, is een iPhone of iPad nodig.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu