De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bixby-updates rollen uit in de Benelux: dit moet je weten

Erwin Vogelaar
20 augustus 2017, 10:23
2 min leestijd
Bixby-updates rollen uit in de Benelux: dit moet je weten

Verschillende Bixby-updates rollen wereldwijd uit. Ook in Nederland en België maken gebruikers van de Galaxy S8 melding van deze updates. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Bixby-updates: dit moet je weten

Bixby heeft een moeilijke start achter de rug. Bij de lancering van de Samsung Galaxy S8 werkte de spraakassistent namelijk nog niet goed. Pas na enkele maanden sprak Bixby Engels in de Verenigde Staten. Nu vier maanden later beginnen er wereldwijd Bixby-updates uit te rollen, ook in Nederland en België. Maar denk niet dat je nu direct Nederlands kan praten met Bixby, want zover is het nog niet.

De updates rollen uit voor de apps Bixby, Bixby PLM, Bixby Wakeup, Bixby Dictation en Bixby Global Action, zoals je in onderstaande screenshot van Reddit-gebruiker PlaSPeN ziet. Gebruikers in vele andere landen krijgen deze updates ook.

bixby-updates

De updates lijken bedoeld als voorbereidend werk, zodat later Bixby via de server geactiveerd kan worden. Bij sommige gebruikers werkt de dictatiefunctie sinds de update al wel. Heb je de updates ontvangen, dan test je of de functie bij jou al werkt door de Bixby-knop in te drukken en te praten.

Werkt dit nog niet? Probeer het dan later deze maand nog eens. Bijvoorbeeld nadat dat Samsung de Galaxy Note 8 heeft onthuld. Deze updates zijn namelijk duidelijk bedoeld ter voorbereiding op de lancering van de Galaxy Note 8 volgende maand. Bixby heeft op dit toestel een belangrijke rol.

Verschillende gebruikers melden dat bij navragen bij de supportafdeling van Samsung, het bedrijf stelt dat Bixby later deze maand lanceert. Bij sommige gebruikers wordt eind augustus gezegd, terwijl anderen specifiek 22 augustus hebben gehoord. De Note 8 wordt op 23 augustus gepresenteerd. Zodra Bixby later deze maand geactiveerd wordt, zal de spraakassistent in de Benelux enkel bruikbaar zijn in het Engels. Wanneer Bixby Nederlands begrijpt, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu