De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

3 manieren waarop Bixby Voice zich onderscheidt van andere assistenten

Thomas Haenen
19 juli 2017, 10:45
2 min leestijd
3 manieren waarop Bixby Voice zich onderscheidt van andere assistenten

Het heeft even geduurd, maar Samsung lanceerde vannacht eindelijk de Engelse versie van Bixby Voice voor de Galaxy S8. Daardoor hebben we voor het eerst een idee van wat de stemgestuurde assistent echt kan.

Lees verder na de advertentie.

Bixby Voice release

Voorlopig is Bixby Voice alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Daar kunnen gebruikers de assistent downloaden door op de fysieke Bixby-knop op de zijkant van hun Galaxy S8 te duwen. Na het installeren van een kleine update kunnen ze met de assistent aan de slag. Daarbij blijkt al gauw dat Bixby zich onderscheidt van andere stemgestuurde assistenten als de Google Assistant en Cortana.

https://www.youtube.com/watch?v=vWXIDwHTg-8

1. Uitgebreide integratie met het besturingssysteem

Waar de Google Assistant vrijwel al zijn kennis en kunstjes via de servers van Google doet, beperkt Bixby zichzelf meer tot het toestel zelf. Vrijwel alle functies van je smartphone kun je met je stem starten of uitvoeren. Denk niet alleen aan je zaklamp aanzetten of een takenlijst dicteren, maar ook het maken van een fotoalbum kun je aan Bixby overlaten.

2. Werkt ook met andere apps

Maar Bixby werkt niet alleen met een aantal meegeleverde Samsung-apps. De eerste versie biedt ook integratie met een aantal andere populaire apps. Zo kun je de assistent koppelen aan YouTube, Facebook, Google Maps, WhatsApp en Google Play Music. Vervolgens kun je deze apps aansturen met je stem. Samsung geeft wel aan dat het om een vroege test gaat, en dat dit onderdeel nog niet helemaal naar behoren werkt.

3. Spelenderwijs oefenen met Bixby

Om ervoor te zorgen dat je Bixby ook echt gebruikt, heeft Samsung een spelelement in de assistent verwerkt. Voor welke vraag die je stelt of opdracht die je geeft, krijg je ‘experience points’. Hoe meer ‘XP’ je verzamelt, hoe hoger je level in de app. Alle XP die je voor 14 september verzamelt, wordt bovendien omgezet in beloningspunten. Die kun je vervolgens weer uitgeven aan verschillende Samsung-producten. Door vragen te stellen kun je gratis accessoires verdienen, zoals de Gear VR of een hoesje voor je Galaxy S8.

Bixby werd begin dit jaar gepresenteerd als een belangrijk onderdeel van de Galaxy S8. Het toestel beschikt zelfs over een fysieke knop waarmee de assistent op elk moment geopend kan worden. Helaas verliep de launch niet zonder problemen. Pas nu, drie maanden na de launch, is stembesturing beschikbaar in een beperkt aantal landen. Het is onbekend of en wanneer Bixby Voice in Nederland beschikbaar is.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu