‘BlackBerry presenteert volgende week nieuwe toestellen’

Thomas Haenen
20 juli 2016, 9:16
1 min leestijd
‘BlackBerry presenteert volgende week nieuwe toestellen’

BlackBerry zegt volgende week meerdere nieuwe toestellen te presenteren. Het gaat waarschijnlijk om de BlackBerry Neon, Argon en Mercury, alle drie voorzien van Android.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry aankondiging

John Chen, BlackBerry’s ceo, gaf al eerder aan dat het Canadese bedrijf nog deze maand zijn plannen voor de rest van het jaar zou presenteren. De topman gaf op een beveiligingspresentatie in New York aan dat die toestellen volgende week onthuld worden, vlak voor die deadline verstrijkt.

Chen geeft verder geen details prijs over de BlackBerry aankondiging. Wel hebben bronnen herhaaldelijk bevestigd dat het bedrijf werkt aan drie nieuwe Android-telefoons, die intern de Neon, Argon en Mercury genoemd worden. Het lijkt aannemelijk dat één of meerdere toestellen uit deze reeks getoond gaan worden.

blackberry

BlackBerry Mercury, Neon en Argon

De BlackBerry Mercury is een voordelige smartphone met fysiek toetsenbord en een 18 megapixel-camera achterop. Boven het toetsenbord is nog ruimte voor een 4,5 inch-scherm, aan de binnenkant zit 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

De Neon heeft enkel een 5,2 inch en lijkt ook een lagere adviesprijs mee te krijgen. Achterop zit een 13 megapixel-camera. De Argon zou het vlaggenschip zijn, met een groot 5,5 inch scherm en een Snapdragon 820-chip.

BlackBerry bracht eind vorig jaar zijn eerste Android-smartphone uit, de Priv. Het fysieke toetsenbord van het toestel werd goed ontvangen, maar mede door de hoge adviesprijs vielen de verkopen flink tegen. De nieuwe toestellen moeten iets voordeliger geprijsd worden om beter te kunnen concurreren.

BlackBerry en Alcatel

De nieuwe toestellen zijn waarschijnlijk niet door BlackBerry zelf ontwikkeld, maar door Alcatel. BlackBerry ging onlangs een samenwerking aan met het Chinese bedrijf, waardoor Alcatel nu de productie van BlackBerry-telefoons op zich neemt. De Neon, Argon en Mercury zijn waarschijnlijk de eerste voorbeelden van die samenwerking.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu