‘BlackBerry overweegt een Android-smartphone uit te brengen’

Gijs Ettes
12 juni 2015, 7:15
1 min leestijd
‘BlackBerry overweegt een Android-smartphone uit te brengen’

BlackBerry overweegt om een nieuwe smartphone uit te brengen met Android als besturingssysteem. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen met kennis van zaken.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe focus

Volgens Reuters ligt het plan van BlackBerry om een Android-smartphone te introduceren in lijn met de nieuwe focus van het bedrijf om zich meer toe te leggen op software en toestelmanagement, en minder op de doorontwikkeling van een volledig eigen besturingssysteem. De Canadese fabrikant bracht in 2013 BlackBerry OS 10 uit, maar ook de toestellen met dat besturingssysteem konden geen potten breken. Het ooit zo populaire telefoonmerk heeft anno 2015 dan ook nog maar één procent van de smartphonemarkt in handen.

BlackBerry is een schim van het populaire telefoonmerk dat het ooit was

Of de stap het einde van BlackBerry OS 10 betekent, is niet duidelijk. Het bedrijf reageert niet op geruchten en is nog steeds toegewijd aan het mobiele besturingssysteem, dat volgens BlackBerry ‘ongeëvenaarde voordelen biedt op het gebied van productiviteit en veiligheid’.

‘BlackBerry Android-smartphone heeft fysiek toetsenbord’

De BlackBerry Android-smartphone is mogelijk de slidertelefoon die is te zien op bovenstaande foto die tijdens het Mobile World Congress 2015 werd genomen. Het toestel werd kort getoond en combineert een touchscreen met een fysiek toetsenbord. Meer details zijn vooralsnog niet bekend.

BlackBerry is niet onbekend met Android. Zo is de chat-app BlackBerry Messenger ook beschikbaar in Google Play (en de App Store) en maakt Samsung gebruik van de end-to-end-encryptie van BlackBerry in zijn KNOX beveiligingssuite. Bovendien kunnen BlackBerry OS 10-gebruikers Android-apps op hun toestel draaien. Op die manier probeert de fabrikant gaten in zijn eigen appwinkel op te vullen.

Zou jij een Android-smartphone van BlackBerry overwegen? Laat in de comments weten waarom (niet)!

Het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu