De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry baas: ‘Voorlopig geen overstap op Android’

Gijs Ettes
6 november 2013, 11:11
1 min leestijd
BlackBerry baas: ‘Voorlopig geen overstap op Android’
BlackBerry baas

Volgens John Chen, de nieuwe BlackBerry baas die Thorsten Heins onlangs opvolgde, is een overstap op Android voorlopig niet aan de orde. Er moeten eerst nog een aantal belangrijke beslissingen worden genomen met betrekking tot de toekomst van de telefoonmaker en of het bedrijf al dan niet besturingssysteem BlackBerry 10 wil blijven ondersteunen.

BlackBerry bevindt zich in zwaar weer en bezit momenteel nog maar een aandeel van anderhalf procent in de smartphonemarkt. Daarbij liepen afgelopen maandag de onderhandelingen over een overname van het bedrijf spaak; uiteindelijk was het BlackBerry dat zich terugtrok, maar dankzij een kapitaalinjectie van een investeerder toch nog wat tijd won.

Lees verder na de advertentie.

Maandag was het moment dat geïnteresseerden konden bieden op de aandelen van BlackBerry. De grootste aandeelhouder van de telefoonmaker, Fairfax Financial Holdings, had met 4,7 miljard dollar het hoogste bod in handen. Uiteindelijk ging er een streep door dat bod, wegens twijfels van de banken die de overname moeten financieren. Zij denken dat BlackBerry de kapitaalinjectie niet kan terugverdienen. Toch ontvangt het bedrijf een investering van 1 miljard van Fairfax Financial, maar daarvoor was het wel nodig dat BlackBerry baas Thorsten Heins werd vervangen.

Naast Fairfax Financial hadden ook de oprichters van BlackBerry, Mike Lazaridis en Douglas Fregin, interesse in een overname. Tot slot waren naar verluidt bedrijven als Cisco, LG, Samsung, Microsoft en Google de mogelijkheid aan het onderzoeken om het noodlijdende BlackBerry over te nemen. Voorlopig blijft BlackBerry echter zelfstandig opereren.

Lees meer over BlackBerry

Via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu