De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is BlackBerry’s nieuwe Android-smartphone met fysiek toetsenbord

Thomas Haenen
5 januari 2017, 12:20
2 min leestijd
Dit is BlackBerry’s nieuwe Android-smartphone met fysiek toetsenbord

BlackBerry toont op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe Android-smartphone met een fysiek qwerty-toetsenbord. De officiële aankondiging volgt pas later, maar de pers kreeg nu al een BlackBerry DTEK 70 hands-on.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry DTEK 70 hands-on

BlackBerry gaf eerder deze week een teaser vrij voor een nieuwe smartphone. De verwachting was dat de fabrikant dat toestel op de CES zou onthullen, maar dat blijkt slechts deels te gebeuren. Verschillende Amerikaanse media mochten het toestel vast proberen, maar details volgen pas later. Informatie volgt pas op het Mobile World Congress, eind februari in Barcelona.

Zelfs de naam van het toestel houdt de fabrikant voorlopig geheim. Waarschijnlijk wordt het de BlackBerry DTEK 70, als opvolger van de DTEK 60 en DTEK 50 die vorig jaar verscheen. Intern zou de smartphone de BlackBerry Mercury genoemd worden. Waarom BlackBerry zo mysterieus doet over de smartphone is niet helemaal duidelijk, aangezien het toestel wel alvast uitgeprobeerd kon worden op de beurs.

Sinds vorig jaar maakt niet BlackBerry, maar TCL de smartphones van het bedrijf. Die fabrikant is het moederbedrijf van onder andere Alcatel, en eerdere BlackBerry’s die het uitgebracht waren niets anders dan Alcatel-smartphones met licht aangepaste software en een ander logo. Dit nieuwe model lijkt echter al meer op een traditionele BlackBerry, voornamelijk door de aanwezigheid van een fysiek toetsenbord.

Hoewel BlackBerry zelf nog geen DTEK 70 specificaties vrijgeeft, zijn veel details de voorbije weken al uitgelekt. Zo zou het toestel een 4,6 inch-scherm hebben met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Er is een Snapdragon 821-chipset aanwezig, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Uit de hands-on foto’s blijkt dat het toestel op Android 7.0 Nougat loopt, de eerste BlackBerry met de nieuwe software.

Wanneer de nieuwe BlackBerry precies in de winkels moet liggen is nog onbekend. Vermoedelijk verschijnt het toestel dit voorjaar, vlak na de introductie op de beurs in Barcelona.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu