De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

BlackBerry DTEK 60 aangekondigd, komt direct naar Nederland

Thomas Haenen
25 oktober 2016, 16:55
2 min leestijd
BlackBerry DTEK 60 aangekondigd, komt direct naar Nederland

BlackBerry breidt zijn assortiment van Android-smartphones vandaag verder uit. De BlackBerry DTEK60 ligt bovendien binnenkort al in de winkels.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry DTEK60 officieel

De BlackBerry DTEK60 wordt vanaf vandaag verkocht in Nederland, zo claimt de fabrikant. Op moment van schrijven zijn er echter nog geen webwinkels die het toestel verkopen. De adviesprijs bedraagt 579 euro, maar vroege bestellers krijgen er wel een gratis beschermhoesje bij.

De DTEK60 is een grote, krachtigere variant van de BlackBerry DTEK50, die in augustus verscheen. Dit model biedt onder andere een hogere resolutie en een groter scherm. Het fysieke toetsenbord, in het verleden zo kenmerkend voor BlackBerry, ontbreekt helaas. Consumenten moeten het doen met enkel een 5,5 inch-touchscreen.

Dat 5,5 inch-scherm heeft wel een hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Achterop zit een 21 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig. De DTEK60 is voorzien van de Snapdragon 820-chip van Qualcomm en 4GB werkgeheugen. Het is al met al een vlaggenschip dat qua specificaties aardig mee kan met de beste Android-smartphones van het moment.

BlackBerry levert daarnaast een hele zwik aan eigen beveiligings-apps en -opties mee. Het bedrijf belooft een complete beveiligingssuite en noemt onder andere Good Work, SecuSuite, BBM Protected, BES 12, WatchDox en BlackBerry Enterprise. De DTEK60 lijkt zich daarmee vooral te richten op de zakelijke markt.

Nieuwe BlackBerry-smartphones… van Alcatel

Begin oktober maakte BlackBerry bekend zelf geen smartphones meer te produceren. Het bedrijf heeft al zijn plannen voor eigen hardware geschrapt. In plaats daarvan gaan de Canadezen samenwerken met andere partijen die de BlackBerry-naam op hun product mogen plakken tegen betaling. Zo is de DTEK60 eigenlijk door Alcatel ontwikkeld. Het toestel lijkt een aangepaste versie van de onlangs verschenen Alcatel Idol 4S te zijn.

BlackBerry-ceo John Chen gaf onlangs aan dat er verschillende nieuwe smartphones met de BlackBerry-naam in ontwikkeling zijn. Zo zouden we op korte termijn een nieuw toestel met een fysiek toetsenbord kunnen verwachten. De laatste smartphone van het bedrijf met zo’n toetsenbord was de BlackBerry Priv. Ook dat toestel liep op Android.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry DTEK 50
BlackBerry DTEK 50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu