De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Specificaties van BlackBerry’s volgende Android-smartphone gelekt’

Thomas Haenen
20 september 2016, 13:15
2 min leestijd
‘Specificaties van BlackBerry’s volgende Android-smartphone gelekt’

De eerste informatie over de BlackBerry DTEK60 ligt op straat. Vrijwel alle specificaties van de onaangekondigde Android-smartphone zijn uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry DTEK60 specificaties

Hoewel BlackBerry doorgaans grootse beloftes doet rondom privacy en beveiliging, is het de fabrikant zelf die de details van zijn volgende smartphone heeft gelekt. Op een pagina, die ‘donotpublish.html’ wordt genoemd, staan alle specificaties van de BlackBerry DTEK60, een onaangekondigd toestel dat waarschijnlijk later dit jaar verschijnt.

Het toestel lijkt een echt vlaggenschip te worden, met moderne, krachtige hardware en een groot 5,5 inch-scherm. Dat scherm heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, zo meldt de fabrikant op zijn site. Er is een Snapdragon 820-chip aanwezig van Qualcomm, met 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 3000 mAh en is niet verwijderbaar.

blackberry dtek 50 release

Achterop zit een 21 megapixel-camera, samen met een vingerafdrukscanner. Daar zit ook een ‘convenience key’, een knop die waarschijnlijk gebruikt kan worden om direct je favoriete app te openen. De selfiecamera biedt 8 megapixel en het toestel heeft een usb-c-aansluiting.

De DTEK60 is alweer de derde Android-smartphone van het bedrijf. Begin dit jaar introduceerde het bedrijf de BlackBerry Priv, een toestel met een fysiek toetsenbord en allerlei extra apps van BlackBerry. De Priv was geen groot succes, dus BlackBerry ging voor zijn volgende smartphones de samenwerking aan met Alcatel. Dat Chinese bedrijf levert de hardware, terwijl BlackBerry de software voor zijn rekening neemt. De DTEK50 was het eerste resultaat van die samenwerking.

BlackBerry DTEK60 releasedatum

Wanneer het toestel officieel onthuld wordt is nog onbekend. Dat de specificaties nu al opduiken op de site van de fabrikant wijst er mogelijk op dat een aankondiging aanstaande is. John Chen, ceo van BlackBerry, gaf bovendien al eerder aan dat het bedrijf nog voor het einde van het jaar een nieuw toestel onthult.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Bron: BlackBerry
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry DTEK 50
BlackBerry DTEK 50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu