Blackberry Enterprise Server binnenkort ook beschikbaar voor Android

Wouter Nijsen
5 mei 2011, 16:04
1 min leestijd
Blackberry Enterprise Server binnenkort ook beschikbaar voor Android
Blackberry Bold

RIM (Research In Motion), het bedrijf achter de bekende Blackberry, heeft tijdens de afgelopen Blackberry World in Orlando laten zien dat het mogelijk is om Android-applicaties op de Blackberry Playbook te laten draaien. Het lijkt er bijna op dat Blackberry op een deel van de Android-gebruikers aast door deze mogelijkheid op hun Playbook-tablet aan te bieden. Maar RIM wil meer, zo blijkt. Vooral het bedrijfsleven en de overheid zweert bij een Blackberry, mede omdat RIM de zogenaamde Blackberry Enterprise Service in huis heeft, een systeem waarmee je een Blackberry veilig aan bedrijfse-mail kunt koppelen.

Lees verder na de advertentie.

Door BES te gebruiken ben je niet alleen verzekerd van veilig e-mailverkeer, maar kan een Blackberry ook op afstand ingesteld of gewist worden. Door het gebruik van BES zijn veel bedrijven overigens tot nu toe ook ‘veroordeeld’ tot het gebruik van de Blackberry, maar daar komt binnenkort verandering in. RIM heeft laten weten met een BES-oplossing voor zowel Google’s Android als Apple’s iOS op de markt te komen. Ook met de Android en iOS versies van BES is het voor een systeembeheerder mogelijk om op afstand bepaalde policies toe te wijzen, apps te installeren of een device compleet te wissen.

De uitbreiding van android en iOS met BES wordt overigens niet door RIM zelf maar door ubitexx gerealiseerd, een bedrijf dat recent door RIM werd overgenomen. De Blackberry Enterprise Server voor Android en iOS is aan het einde van dit jaar beschikbaar, precies op tijd om een leuke Android-telefoon mee te nemen in je salarisonderhandeling voor volgend jaar.

Persbericht via BlackBerries.nl

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu