‘BlackBerry sluit zijn hardwaredivisie op 28 september’

Erwin Vogelaar
22 september 2016, 19:33
2 min leestijd
‘BlackBerry sluit zijn hardwaredivisie op 28 september’

Gaat de BlackBerry hardwaredivisie sluiten? Signalen wijzen op 28 september als datum wanneer het bedrijf de stekker er uit trekt.

Lees verder na de advertentie.

BlackBerry hardwaredivisie

Het valt BlackBerry niet meer mee op de smartphonemarkt. De overstap naar Android lijkt het bedrijf niet de resultaten op te leveren die het voor ogen had. Eerst was er de BlackBerry Priv, een toestel met een fysiek toetsenbord en apps van BlackBerry gecombineerd met het Android-besturingssysteem. Het toestel was geen succes, maar in samenwerking met Alcatel is daarna de DTEK50 verschenen. Dit toestel moet het voornamelijk hebben van de veiligheid. Nu hebben we zelfs specificaties van opvolger DTEK60 te pakken, maar de vraag is of dit toestel nog wel gaat verschijnen.

blackberry hardwaredivisie

Investeringsbedrijf The Motley Fool denkt namelijk dat BlackBerry op 28 september zijn hardwaredivisie stopzet. Deze divisie kost het bedrijf veel geld. 65 procent van BlackBerry’s kosten voor research & development gaan namelijk naar hardware, zonder dat het enig succes oplevert. Vorig kwartaal heeft BlackBerry volgens The Motley Fool maar 500,000 toestellen verkocht, bijna 100,000 stuks minder dan het kwartaal ervoor. Door dit onderdeel van het bedrijf te laten vallen, kan BlackBerry er weer bovenop komen.

John Chen, CEO van BlackBerry, heeft al eerder gezegd dat hardware niet het antwoord voor de lange termijn is en dat hij in september een beslissing gaat maken of het nog logisch is om in de smartphonemarkt te blijven. Hoewel we nog niet gehoord hebben over een beslissing, lijken signalen op de markt wel te wijzen op het einde van BlackBerry-hardware. Zo heeft BlackBerry nu een enorme uitverkoop op zijn eigen website die eindigt op 27 september, net een dag voor de inkomstencijfers van het tweede kwartaal. Daarnaast wordt de net nieuwe DTEK50 nu al bij verschillende aanbieders afgeprijsd. Het gaat hier dus nog puur om interpretaties van gebeurtenissen op de markt en mogelijk horen we over een week meer van BlackBerry.

Lees het laatste nieuws over BlackBerry

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

BlackBerry DTEK 50
BlackBerry DTEK 50

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu