BlackBerry huurt HTC Sense-ontwerper in

Redactie
14 juni 2011, 13:57
1 min leestijd
BlackBerry huurt HTC Sense-ontwerper in
htc sense

BlackBerry-fabrikant RIM is blijkbaar op zoek naar een betere gebruikersinterface voor de toestellen die ze maken. Ze hebben het bureau You I Labs ingehuurd, een ontwerpbureau dat eerder verantwoordelijk was voor HTC Sense. You I Labs gaat voor RIM de toekomstige gebruikersinterface voor smartphones en tablets ontwerpen. RIM wil met QNX-OS een nieuwe start maken op de smartphonemarkt, aangezien de verkoop op de Amerikaanse markt aardig is gedaald. De nieuwe BlackBerry’s zullen draaien op een QNX-gebaseerd besturingssysteem, waar de onlangs gelanceerde PlayBook al gebruik van maakt. Maar RIM zocht al eerder inspiratie bij Android.

Vorig jaar kochten ze namelijk ‘The Astonishing Tribe’, een ontwerpbureau dat Google had ingeschakeld voor het ontwerp van de Android 1.0 gebruikersinterface. HTC schakelde een paar jaar geleden You I Labs in om een speciale schil rondom Android te ontwerpen. Het resultaat was HTC Sense, dat in de zomer van 2009 werd aangekondigd. De HTC Hero was de eerste Android-telefoon van HTC die er gebruik van maakte. HTC probeerde zich ermee te onderscheiden van alle andere fabrikanten, die Android-toestellen uitbrachten die qua interface wel erg op elkaar leken. Of HTC doorgaat met het verder ontwikkelen van HTC Sense is nog niet helemaal duidelijk.

Lees verder na de advertentie.

Topmannen Gabor en Jason van You I Labs leggen in onderstaand filmpje uit wat ons qua gebruikersinterfaces te wachten staat:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu